TRAVEL ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Συνεργασία της οικογένειας Ιωάννου των Donkey Hotels με 5 ξενοδοχεία στην Ελλάδα, με την Azora

Συνεργασία της οικογένειας Ιωάννου των Donkey Hotels με 5 ξενοδοχεία στην Ελλάδα, με την Azora
Το νέο σχήμα φιλοδοξεί σε εξαγορές ξενοδοχείων που απευθύνονται σε ταξιδιώτες αναψυχής και επαγγελματικού τουρισμού, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Δημήτρης Μπαλής

Ένα ισχυρό όνομα ξενοδόχων, η οικογένεια Ιωάννου των Donkey Hotels και η Azora, μια διεθνής κορυφαία πλατφόρμα εναλλακτικών επενδύσεων και ένας από τους σημαντικότερους επενδυτές στην Ευρώπη στον τομέα της φιλοξενίας και της αναψυχής, προχώρησαν σε στρατηγική συνεργασία.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Azora, μέσω επενδυτικών κεφαλαίων που διαχειρίζεται, απέκτησε το 50,1% της Donkey Hotels S.A. από κάποιους μετόχους της εταιρείας. Μέλη της οικογένειας Ιωάννου διατηρούν το υπόλοιπο 49,9%, με εκπρόσωπο τον Χρήστο Ιωάννου, να παραμένει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η Azora και η οικογένεια Ιωάννου, σκοπεύουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της Donkey Hotels, με εξαγορά ξενοδοχείων. Σύμφωνα με την έρευνα European Hotel Investor Intentions Survey 2025 της CBRE που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, η Ελλάδα παραμένει στους πέντε κορυφαίους επενδυτικούς προορισμούς στην Ευρώπη, ενισχυμένη από τις τουριστικές τάσεις και την δυναμική ανάπτυξη του τομέα της πολυτελούς φιλοξενίας.

Σήμερα, η Donkey Hotels έχει στην κατοχή της και διαχειρίζεται ήδη 5 πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα, συνολικής δυναμικότητας 834 δωματίων, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων στην Αθήνα: Athenaeum Intercontinental Hotel, NEW Hotel, Semiramis Hotel και Periscope Hotel καθώς και του NOUS Santorini Hotel στη Σαντορίνη.

Το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης της Donkey Hotels περιλαμβάνει και την αναβάθμιση του ξενοδοχείου Athenaeum Intercontinental.

«Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή για τη Donkey Hotels, καθώς σηματοδοτεί την εξέλιξή μας από μια αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση σε μια πλατφόρμα θεσμικού χαρακτήρα, με στρατηγικό μας εταίρο την Azora. Θέλω να ευχαριστήσω τους μετόχους που αποχωρούν για την εμπιστοσύνη τους, και όλη την ομάδα μας για την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά. Μαζί ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο, με ισχυρά θεμέλια και ακόμα πιο ισχυρές προοπτικές», είπε ο Χρήστος Ιωάννου.

Οι Javier Arús και Gonzalo García-Lago, Hospitality Partners της Azora, δήλωσαν: «Έχοντας εισέλθει στην ελληνική αγορά το 2022, με την εξαγορά του Sheraton Rhodes, και με τον ελληνικό τουριστικό κλάδο να ενισχύεται διαρκώς καταγράφοντας σχεδόν 10% αύξηση στις διεθνείς αφίξεις, που ξεπέρασαν τα 36 εκατομμύρια την περασμένη χρονιά, αναζητούσαμε την κατάλληλη ευκαιρία να ενισχύσουμε περαιτέρω την παρουσία μας στην περιοχή. Η επένδυση στην Donkey Hotels δεν μας δίνει απλώς πρόσβαση σε ένα ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιο υψηλής ποιότητας  με εξαιρετική απόδοση. Μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια συνεργασία με έναν τοπικό εταίρο, με τον οποίο μας συνδέει το κοινό όραμα για τη δημιουργία και την ανάπτυξη μιας κορυφαίας πλατφόρμας ξενοδοχείων σε μία από τις σημαντικότερες αγορές φιλοξενίας της Ευρώπης».

Με περισσότερα από 14.500 δωμάτια υπό διαχείριση σε πάνω από 60 ξενοδοχεία σε Ευρώπη και ΗΠΑ, η Azora έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους επενδυτές στον κλάδο της φιλοξενίας και της αναψυχής στην Ευρώπη, έχοντας επενδύσει πάνω από 3,5 δισ. ευρώ στον τομέα από το 2011 και έχοντας αποκτήσει περισσότερα από 110 ξενοδοχεία και 28.000 δωμάτια συνολικά. Η στρατηγική της Azora στον τομέα της φιλοξενίας καλύπτει όλες τις πτυχές της αγοράς, από ξενοδοχεία υψηλής ποιότητας έως ξενώνες σε αστικά κέντρα (urban hostels). Παράλληλα, επενδύει σε επιχειρήσεις που απαιτούν ενεργή διαχείριση και αναδιάρθρωση, για τις ανάγκες των οποίων συνεργάζεται στενά με κορυφαίους operators.

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments