Ελλάδα

Νέα Στύρα: Νέα βίντεο από το φέρι μποτ-“Δεν μας ενημέρωσε κανείς,μόνοι μας βρήκαμε τα σωσίβια”, λένε επιβάτες

Νέα Στύρα: Νέα βίντεο από το φέρι μποτ-“Δεν μας ενημέρωσε κανείς,μόνοι μας βρήκαμε τα σωσίβια”, λένε επιβάτες

Πηγή Φωτογραφίας: Γραφείο Τύπου ΕΛΣΤΑΤ//Νέα Στύρα: Νέα βίντεο από το φέρι μποτ-"Δεν μας ενημέρωσε κανείς, μόνοι μας βρήκαμε τα σωσίβια", λένε επιβάτες

Μαρτυρίες επιβατών καταγγέλλουν έλλειψη ενημέρωσης και σωστικών οδηγιών κατά την εκκένωση του φέρι μποτ που πρασάραξε σε ξέρα

Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε επιβάτες του φέρι μποτ που εκτελούσε το δρομολόγιο Νέα Στύρα – Αγία Μαρίνα όταν το πλοίο μόλις 10 λεπτά μετά την αναχώρησή του προσάραξε σε ξέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο φέρι μποτ «Παναγία Παραβουνιώτισσα», επέβαιναν 105 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος και είναι καλά στην υγεία τους.

Η επιχείρηση μεταφοράς τους ξεκίνησε άμεσα με τη βοήθεια ιδιωτικών σκαφών και οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι των Νέων Στύρων. Στο σημείο έσπευσαν τρία σκάφη του Λιμενικού, ιδιωτικά σκάφη και άλλο ένα επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο, προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία. Το πλήρωμα παραμένει στο πλοίο και θα φύγει στο τέλος, αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος και διασφαλιστεί ότι κανένας επιβάτης δεν έχει παραμείνει στους χώρους του προσαραγμένου πλοίου.

«Μας έβγαλαν με μια σιδερένια οικιακή σκάλα»

Άλλος επιβάτης περιέγραψε: «Από το καράβι μας έβγαλαν με σκάλα οικιακή, σιδερένια. Τραγικά πράγματα. Από τα μεγάφωνα δεν είπαν τίποτα, ούτε κουβέντα. Μία κυρία ήρθε από το μπαρ που δούλευε και μας είπε να κατεβάσουμε τα γυναικόπαιδα στο πάρκινγκ. Ούτε ο καπετάνιος να βγει, να πει μία κουβέντα, να πει κάτι. Κανένας. Μας πήραν εθελοντές με βάρκες και μας πήγαν στη στεριά.

Καμία ενημέρωση! Αυτό είναι το πρόβλημα. Με τα παιδιά μας είμαστε, οικογένειες. Πλαϊνή μπουκαπόρτα αυτά τα καράβια δεν έχουν. Πηδήξαμε τη σκάλα, την οικιακή, σιδερένια για να πέσουμε στις βάρκες των εθελοντών. Ούτε το λιμενικό ήταν γύρω γύρω… Έχουμε αυτοκίνητα μέσα, είμαστε δύο οικογένειες. Ρώτησα το λιμενικό τώρα, μου λέει επικοινωνήστε με την εταιρεία». «Φαινόταν η ξέρα. Δεν ξέρω σε τι κατάσταση ήταν ο καπετάνιος. Αυτό θα το διερευνήσουν οι λιμενικές αρχές. Προφανώς και την ξέρει. Έδιωξαν τον κόσμο με μία μικρή σκαλίτσα και μπαίνει σε ιδιωτικά σκάφη».

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments