Πίστη, οικογένεια και ψάρεμα: Ο απρόσμενος δεσμός μεταξύ JD Vance και David Lammy

Πηγή Φωτογραφίας: BBC, The unlikely bond between JD Vance and David Lammy
Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, JD Vance, περνά τις διακοπές του στο Ηνωμένο Βασίλειο – με στάσεις στις Κότσγουολντς, τη Σκωτία, και ως αρχή, λίγες ημέρες φιλοξενούμενος στο εξοχικό σπίτι του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών, David Lammy, στο Chevening House, ένα ιστορικό κτήμα 3.000 στρεμμάτων στο Κεντ.
Η φιλία τους μοιάζει απίθανη. Ο ένας μεγάλωσε στο βιομηχανικό Οχάιο, ο άλλος στο βόρειο Λονδίνο. Ο ένας είναι προοδευτικός υπέρ της πολυπολιτισμικότητας, ο άλλος συντηρητικός και γνωστός για προκλητικές δηλώσεις. Παρ’ όλα αυτά, οι δύο άνδρες φαίνεται πως έχουν αναπτύξει στενή φιλία.
Κατά τη διάρκεια μιας σύντομης κοινής συνέντευξης, ο Vance μίλησε με θέρμη για τον Lammy: «Έχουμε γίνει πραγματικοί φίλοι. Οι οικογένειές μας περνούν υπέροχα μαζί, κάτι που βοηθά πολύ», είπε.
Το πρωί της Παρασκευής, οι οικογένειες ξεκίνησαν με ψάρεμα στη λίμνη του Chevening, με τον Vance να αστειεύεται πως η «ειδική σχέση» μεταξύ των χωρών δοκιμάστηκε, καθώς όλα τα παιδιά του έπιασαν ψάρια, ενώ ο Lammy όχι.
Παρόλο που ανήκουν σε διαφορετικά πολιτικά στρατόπεδα, η σχέση τους ξεκίνησε όταν ο Lammy επισκέφθηκε την Ουάσινγκτον ως μέλος της αντιπολίτευσης και γνώρισε τον τότε νεοεκλεγέντα Γερουσιαστή Vance. Έκτοτε έχουν διατηρήσει επαφή, με πρόσφατες συναντήσεις όπως η κοινή τους παρουσία στην ενθρόνιση του νέου Πάπα, καθώς και μια βραδιά ποτών στη ρωμαϊκή κατοικία του Αμερικανού πρέσβη μαζί με την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό της Βρετανίας, Angela Rayner.
Ο Lammy είπε ότι οι τρεις τους συνδέονται όχι μόνο πολιτικά, αλλά και μέσα από παρόμοιες δύσκολες παιδικές εμπειρίες:
- Ο Lammy δεν ξαναείδε τον πατέρα του μετά το διαζύγιο των γονιών του.
- Ο Vance μεγάλωσε με μητέρα εξαρτημένη από ουσίες και απώντα πατέρα — ιστορία που εξιστορείται στο βιβλίο του Hillbilly Elegy.
Και οι δύο σπούδασαν σε κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ: ο Lammy στο Harvard, ο Vance στο Yale. Επιπλέον, τους ενώνει και η χριστιανική πίστη — ο Vance είναι καθολικός, και έχουν παρακολουθήσει μαζί λειτουργία στην Ουάσινγκτον.
Η φιλία Λάμμυ – Βανς
Υπάρχει βέβαια και ένα ακόμα κοινό στοιχείο που προτιμούν να ξεχνούν: τα σκληρά σχόλια που είχαν κάνει παλιότερα για τον Donald Trump. Και οι δύο έχουν πλέον αλλάξει στάση – πιθανόν λόγω πολιτικής σκοπιμότητας.
Η Bronwen Maddox, επικεφαλής της δεξαμενής σκέψης Chatham House, εξηγεί πως οι προσωπικές σχέσεις έχουν σημασία στη διεθνή πολιτική, ειδικά σε αυτή την περίοδο όπου η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ είναι πιο προσωποπαγής.
Η φιλία Lammy–Vance μπορεί να χρησιμεύσει ως «γέφυρα» με τους Ρεπουμπλικάνους, τους οποίους παραδοσιακά προσεγγίζει δύσκολα η βρετανική κυβέρνηση. Ο επικεφαλής των Republicans Overseas στο ΗΒ, Greg Swenson, λέει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι τρέφουν γενικά θετικά αισθήματα για το Ηνωμένο Βασίλειο, και πως ακόμα και οι επικρίσεις τους «έρχονται από αγάπη».
Ωστόσο, αν ο Lammy πιστεύει ότι έχει την αποκλειστικότητα στη φιλία με τον Vance, ίσως απογοητευτεί. Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ σκοπεύει να συναντήσει και την ηγέτιδα των Συντηρητικών, Kemi Badenoch, ενώ και ο Nigel Farage υπαινίχθηκε ότι μπορεί επίσης να τον δει.
Ο Vance θα περάσει και από τις Κότσγουολντς, όπου λέγεται ότι νοικιάζει σπίτι κοντά στο διάσημο αγρόκτημα του Jeremy Clarkson, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει τον Vance μεταξύ άλλων ως «θεοφοβούμενο με γένια». Παρ’ όλα αυτά, σε αυτή την εποχή των απίθανων φιλιών, ποιος ξέρει;
Πηγή: Pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας