Διεθνή

Αδιάλλακτη η Ρωσία λίγο πριν τη συνάντηση Πούτιν-Τραμπ: “Ασήμαντες” οι διαβουλεύσεις των Ευρωπαίων

Αδιάλλακτη η Ρωσία λίγο πριν τη συνάντηση Πούτιν-Τραμπ: “Ασήμαντες” οι διαβουλεύσεις των Ευρωπαίων

Πηγή Φωτογραφίας: World Politics Review, Can Putin Change Russia's Role From Spoiler to Global Power?

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ακόμα, η Μόσχα εβαλε στο στόχαστρο την Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι η ευρωπαϊκή βοήθεια στην Ουκρανία, χρησιμοποιώντας ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, συνιστά "κλιμάκωση της οικονομικής της επιθετικότητας"

Αδιάλλακτη φαίνεται η Μόσχα, ως προς τις αξιώσεις της για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, λίγο πριν τη σύνοδο μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού ομολόγου του Ντόναλντ Τραμπ στην Αλάσκα, διαμηνύοντας ότι η στάση της Ρωσίας “καθορίστηκε από τον Πούτιν τον Ιούνιο του 2024 και δεν έχει αλλάξει”.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στην προγραμματισμένη συνάντηση του Πούτιν με τον Τραμπ στην Αλάσκα την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξέι Φαντέφ, σημείωσε ότι θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που έχουν “συσσωρευτεί” σε ό,τι αφορά τις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας.

Εν τω μεταξύ, καθώς οι Ευρωπαίοι έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για την απουσία τους από τη συνάντηση, εκφράζοντας τον φόβο ο Τραμπ και ο Πούτιν να καταλήξουν σε μία συμφωνία για την Ουκρανία που θα είναι δυσμενείς για το Κίεβο και την Ευρώπη, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε ότι οι διαβουλεύσεις που ζήτησαν οι ευρωπαϊκές χώρες είναι “ασήμαντες“.

Θεωρούμε τις διαβουλεύσεις, που ζήτησαν οι Ευρωπαίοι, ενέργειες (που είναι) πολιτικά και πρακτικά ασήμαντες. Οι Ευρωπαίοι υποστηρίζουν φραστικά τις διπλωματικές προσπάθειες της Ουάσινγκτον και της Μόσχας για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης, αλλά στην πραγματικότητα η Ευρωπαϊκή Ένωση τις σαμποτάρει”, σημείωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η στάση της Ρωσίας για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία καθορίστηκε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν τον Ιούνιο του 2024 και δεν έχει αλλάξει.

Σημειώνεται ότι ο Πούτιν ζήτησε τότε την πλήρη αποχώρηση των ουκρανικών στρατευμάτων από τέσσερις περιοχές (Χερσώνα, Ζαπορίζια, Λουχάνσκ και Ντονέτσκ), τις οποίες η Ρωσία διεκδικεί ως δικό της έδαφος, αλλά δεν ελέγχει πλήρως.

Η Ε.Ε. κλιμακώνει την οικονομική επιθετικότητα σε βάρος της Μόσχας

Ακόμα, η Μόσχα εβαλε στο στόχαστρο την Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι η ευρωπαϊκή βοήθεια στην Ουκρανία, χρησιμοποιώντας ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, συνιστά “κλιμάκωση της οικονομικής της επιθετικότητας“.

Μάλιστα, προειδοποίησε για “επώδυνη απάντηση” σε οποιοδήποτε σφετερισμό των ρωσικών assets.

Πηγή: Pagenews.gr

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο