Lifestyle

Συγκλονίζει ο Γιώργος Κωνσταντίνου: «Ο κόσμος έτρεχε να σωθεί, το ημερολόγιο έγραφε 15 Αυγούστου 1940»

Συγκλονίζει ο Γιώργος Κωνσταντίνου: «Ο κόσμος έτρεχε να σωθεί, το ημερολόγιο έγραφε 15 Αυγούστου 1940»

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ DOCUMENTO/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο σπουδαίος ηθοποιός του ελληνικού σινεμά περιγράφει τα γεγονότα που έζησε κατά τον τορπιλισμό της "Έλλης" στο λιμάνι της Τήνου, όταν ήταν μόλις 6 ετών.

Στην πρώτη του παιδική ανάμνηση, το καλοκαίρι του 1940, μοιράζεται στις σελίδες του βιβλίου του, Showtime, ο Γιώργος Κωνσταντίνου. Ο σπουδαίος ηθοποιός του ελληνικού σινεμά περιγράφει τα γεγονότα που έζησε κατά τον τορπιλισμό της «Έλλης» στο λιμάνι της Τήνου, όταν ήταν μόλις 6 ετών.

Το σχετικό απόσπασμα του βιβλίου δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό που διατηρεί το «Σπίτι του Ηθοποιού» στο Instagram.

«Ήμουν έξι χρονών. Βρεθήκαμε στην Τήνο. Δεκαπενταύγουστο. Η μητέρα μου ήθελε να προσκυνήσει. Με πήρε μαζί της. Βρισκόμασταν στην παραλία όταν ξαφνικά ακούστηκε μια φοβερή έκρηξη. Ο κόσμος άρχισε να τρέχει αλαφιασμένος προς το εσωτερικό του νησιού. Πανικός. Όπως τρέχαμε, ψηλά, πάνω από τα κεφάλια μας, διέσχιζαν τον ουρανό μαύρα κομμάτια σίδερο, αφήνοντας πίσω τους καπνό. Μπήκαμε μαζί με άλλους σε μία ταβέρνα. Ο ταβερνιάρης έκλεισε τις πόρτες και μας συμβούλεψε, φοβισμένος κι αυτός, να δείξουμε ψυχραιμία», αφηγείται ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

«Επόμενη εικόνα: εγώ, καθισμένος επάνω σ’ ένα γαϊδούρι, ανηφορίζοντας ένα βουνό. Κόσμος ανεβαίνει με τα πόδια. Ακούω. Ένα καταδρομικό μας έχει τορπιλιστεί στο λιμάνι από υποβρύχιο. Ήταν γεμάτο πυρομαχικά και υπήρχε ο φόβος μήπως ανατιναχτούν και καταστρέψουν το νησί. Από την κορυφή του χαμηλού βουνού είδα το χτυπημένο πλοίο και σαν να διέκρινα στη θάλασσα ανθρώπους να κολυμπάνε για να σωθούν. Σε λίγο το καράβι αρχίζει να βουλιάζει, χωρίς να ανατιναχτεί. Ήσυχα, ήρεμα, παίρνοντας μαζί του τις όμορφες μέρες ενός ειρηνικού, ξένοιαστου κόσμου, που βυθιζόταν τώρα στο σκοτάδι και στην απόγνωση. Το πλοίο ήταν η «Έλλη» και το ημερολόγιο έγραφε 15 Αυγούστου 1940″, περιγράφει ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments