Πολιτική

Κακλαμάνης: «Κόφτης» στον Χρόνο Ομιλίας των Βουλευτών – Τέλος στις Ατελείωτες Συνεδριάσεις της Βουλής

Κακλαμάνης: «Κόφτης» στον Χρόνο Ομιλίας των Βουλευτών – Τέλος στις Ατελείωτες Συνεδριάσεις της Βουλής

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//Κακλαμάνης: «Κόφτης» στον Χρόνο Ομιλίας των Βουλευτών – Τέλος στις Ατελείωτες Συνεδριάσεις της Βουλής

Ο πρόεδρος τη Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης επανέλαβε ότι δεν είναι δυνατόν να ξεκινά η διαδικασία το πρωί και να τελειώνει αργά το βράδυ με ψηφοφορία

Στην εφαρμογή ενός αυστηρού χρονικού περιορισμού για τις ομιλίες των βουλευτών προχωρά η Βουλή, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός της, Νικήτας Κακλαμάνης. Το νέο μέτρο, που ήδη είχε προαναγγείλει από το βήμα του Κοινοβουλίου, έρχεται να αντιμετωπίσει το χρόνιο φαινόμενο των υπερβολικά μακρών συνεδριάσεων και των ατελείωτων τοποθετήσεων.

Όπως έκανε γνωστό, ο «κόφτης» στο μικρόφωνο θα ισχύει για όλους, «από τον πρωθυπουργό έως και τον τελευταίο βουλευτή», υπογραμμίζοντας πως δεν είναι δυνατόν η Βουλή να ξεκινά το πρωί και να ολοκληρώνεται με ψηφοφορία αργά το βράδυ. «Έρχεται κόφτης στο μικρόφωνο», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του για αυστηρότερη τήρηση του Κανονισμού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, το προεδρείο θα ενημερώνει τους βουλευτές πέντε λεπτά πριν από τη λήξη του προβλεπόμενου χρόνου με ηχητικό σήμα – το γνωστό «κουδουνάκι». Μόλις ο χρόνος εξαντληθεί, θα διακόπτεται το μικρόφωνο, αλλά και η μετάδοση της ομιλίας από το τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής. kaklamanis

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο αναβάθμισης της κοινοβουλευτικής λειτουργίας και της αποδοτικότερης αξιοποίησης του χρόνου των συνεδριάσεων. Όπως σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης, «δεν μπορεί κανείς να μιλάει ατελείωτα», τονίζοντας ότι στόχος είναι ο σεβασμός στους κανόνες, ο περιορισμός της φλυαρίας και η αποτροπή κατάχρησης του βήματος της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από προηγούμενες τοποθετήσεις του, ο πρόεδρος της Βουλής είχε εκφράσει την πρόθεση για αλλαγές στη διαδικασία, ενώ το μέτρο φαίνεται να έχει τη στήριξη και από μέρος των βουλευτών, καθώς αναγνωρίζεται η ανάγκη για πιο πειθαρχημένες και αποτελεσματικές συνεδριάσεις.

Με τον νέο «κόφτη», η Βουλή εισέρχεται σε μια νέα φάση λειτουργίας, όπου η τήρηση του χρόνου αναμένεται να διαμορφώσει ένα πιο ουσιαστικό και λιγότερο χρονοβόρο κοινοβουλευτικό έργο.

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments