Ζελένσκι – Κέλογκ συζήτησαν το ενδεχόμενο κυρώσεων κατά της Ρωσίας Πηγή: Protagon.gr

Πηγή Φωτογραφίας: The Kyiv Independant, Zelensky meets Trump's envoy Kellogg in Kyiv
Το ενδεχόμενο κυρώσεων και άλλων μέσων άσκησης πίεσης σε βάρος της Ρωσίας συζήτησε ο ουκρανός πρόεδρος με τον αμερικανό απεσταλμένο Κιθ Κέλογκ, που επισκέπτεται το Κίεβο «Είχα μια καλή συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο του προέδρου των ΗΠΑ, τον στρατηγό Κιθ Κέλογκ», έγραψε ο ουκρανός πρόεδρος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Συζητήσαμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να ασκήσουμε πίεση στους Ρώσους, να τους αναγκάσουμε να λάβουν μέρος σε πραγματικές διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου. Κυρώσεις, δασμοί, όλα πρέπει να παραμείνουν στο τραπέζι», συμπλήρωσε.
Επιπλέον, επιβεβαίωσε πως η Ουάσιγκτον και το Κίεβο επεξεργάζονται το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας, τις οποίες έχει ζητήσει το Κίεβο από τους δυτικούς συμμάχους του για να προστατευτεί από μελλοντικές ρωσικές επιθέσεις στην περίπτωση επίτευξης μιας ειρηνευτικής συμφωνίας. Ο Ζελένσκι είπε πως αναμένει πως τα κύρια σημεία τους θα σκιαγραφηθούν «σύντομα».
Ο Κιθ Κέλογκ βρέθηκε στην Ουκρανία για να παραστεί στους εορτασμούς για την ανεξαρτησία της χώρας. Εξάλλου, σε νέες δηλώσεις του ο αμερικανός πρόεδρος ανέφερε δεν έχει συζητήσει συγκεκριμένες εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία, αλλά είπε ότι οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν τη χώρα.
“Πιστεύω ότι θα τερματίσουμε τον πόλεμο”

Οι πιθανές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό εμπόδιο για τον τερματισμό του πολέμου. Ο Τραμπ χαρακτήρισε τον πόλεμο στην Ουκρανία «μεγάλη προσωπική υπόθεση», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα τερματισθεί .
«Πιστεύω ότι θα τερματίσουμε τον πόλεμο», ανέφερε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες και ενώ το σχέδιό του να φέρει τους προέδρους της Ρωσίας και της Ουκρανίας κοντά στο ίδιο τραπέζι φαίνεται να βρίσκεται σε αδιέξοδο. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το γιατί ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θέλει να συναντηθεί με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Τραμπ απάντησε: «Επειδή, (ο Πούτιν) δεν τον συμπαθεί (τον Ζελένσκι)».
Το σχόλιο σας