Πολιτική

Μητσοτάκης: Δεν σκοπεύω να αλλάξω τον εκλογικό νόμο-Πιστεύω στις μονοκομματικές κυβερνήσεις

Μητσοτάκης: Δεν σκοπεύω να αλλάξω τον εκλογικό νόμο-Πιστεύω στις μονοκομματικές κυβερνήσεις
Πρόσθεσε πως «αυτή τη στιγμή οι εκλογές του ’27 δεν είναι το πρώτο πράγμα στο μυαλό μου, προτεραιότητά μου είναι η υλοποίηση του δικού μας προγράμματος».

Την άρνηση του στο ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου υπογράμμισε την Κυριακή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της παρουσίας του στην 89η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «έχω καμία πρόθεση να αλλάξω τον εκλογικό νόμο».

Πρόσθεσε πως «αυτή τη στιγμή οι εκλογές του ’27 δεν είναι το πρώτο πράγμα στο μυαλό μου, προτεραιότητά μου είναι η υλοποίηση του δικού μας προγράμματος».

Ακόμα, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως πιστεύει βαθιά στην πολιτική σταθερότητα των μονοκομματικών κυβερνήσεων, συμπληρώνοντας πως «η ερώτηση για μετεκλογικές συνεργασίες στην παρούσα στιγμή δεν μπορεί να απαντηθεί. Ο ελληνικός λαός θα κάνει την επιλογή».

Μητσοτάκης: Υπάρχουν συμφέροντα που είναι χρυσοί χορηγοί του Τσίπρα

«Νομίζω ότι γνωρίζετε το πώς έχω πορευθεί πολιτικά και στις εκλογές. Δεν αισθάνομαι ότι κέρδισα τον κύριο Τσίπρα. Αισθάνομαι ότι κέρδισα την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών και με τους πολίτες συνομιλούμε και αυτούς πρέπει να πείσουμε τελικά ότι η δική μας κυβερνητική πρόταση είναι η πιο αξιόπιστη για να μας τιμήσουν τελικά με την με την εμπιστοσύνη τους», εξήγησε.

Τόνισε επίσης πως ο κ. Τσίπρας, «απέτυχε ως πρωθυπουργός και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι υπάρχουν κάποια συμφέροντα, κάποια μέσα, κάποιοι επιχειρηματίες που έχουν αναλάβει το ρόλο του χρυσού χορηγού του κ. Τσίπρα

Πηγή: pagenews.gr