Ο πρώην πρωθυπουργός κρατά ακόμη κλειστά τα χαρτιά του
Αμηχανία και συζητήσεις προκαλούν τα σενάρια επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα στον πολιτικό στίβο, ως επικεφαλής νέου κομματικού φορέα.
Με τον πρώην πρωθυπουργό να κρατά προς το παρόν κλειστά τα χαρτιά του, βέλη εναντίον του «εξαπολύουν» πολιτικοί αντίπαλοι, ενώ το ΠΑΣΟΚ–διά στόματος του Νίκου Ανδρουλάκη– επισημαίνει πως δεν το αφορά ενδεχόμενη επιστροφή του.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου πολιτικού σχηµατισµού από τον κ. Τσίπρα και το αν συμφωνεί με την κριτική της Νέας Δημοκρατίας εναντίον του ότι έχει «χορηγούς», ο κ. Ανδρουλάκης ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός, σημειώνοντας πως «οι πολίτες γνωρίζουν και έχουν κρίση. Βλέπουν πως ό,τι πετύχαμε, το πετύχαμε με τις δικές μας δυνάμεις και εκείνοι το κατάφεραν με διχόνοια και με τα συμφέροντα δίπλα τους. Μη βάζετε στο ίδιο καλάθι εμένα με τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα. Τίποτα στο σκοτάδι, τίποτα στο παρασκήνιο».
«Το αν ο κ. Τσίπρας μείνει ή διασπάσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο καθένας ας βγει μπροστά όπως πιστεύει. Το ΠΑΣΟΚ θα κάνει τη δουλειά του. Η δουλειά του είναι το πρόγραμμα που παρουσίασε χθες και είναι βασισμένο σε γερά θεμέλια», προσέθεσε.
Τι έδειξαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις
Στη δημοσκόπηση της Opinion Poll για το ACTION24, το 63,5% των πολιτών βλέπει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά την ανάληψη πρωτοβουλίας για ίδρυση νέου κόμματος από τον Αλέξη Τσίπρα.
Μάλιστα, την ίδια άποψη έχει το 44,3% των αριστερών ψηφοφόρων και το 41,3% των κεντροαριστερών. Το ίδιο ποσοστό δηλώνει ότι δεν θα το ψήφιζε ποτέ, με μόλις το 6,5% να απαντά ότι θα το ψήφιζε σίγουρα.
Σχεδόν 7 στους 10 πιστεύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει νικηφόρα τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις επόμενες εκλογές.
Στη σφυγμομέτρηση της Interview για την Political, προέκυψε ότι σχετικά με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, το 50% των ερωτηθέντων δεν την παρακολούθησε. Από όσους παρακολούθησαν, το 32% την χαρακτήρισε «ίδια με τις προηγούμενες», το 17% βρήκε τον πρώην πρωθυπουργό «ανανεωμένο με νέα πρόταση» και το 1% απάντησε «Δεν ξέρω, δεν απαντώ».
Σε μέτρηση της MARC, θετικές είναι οι κρίσεις σε ποσοστό 30,5% στον χώρο της Κεντροαριστεράς, 33% της Αριστεράς και 21,2% στο Κέντρο μετά την ομιλία στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού το 54,1% των ψηφοφόρων του κόμματος είδε θετικά την παρουσία του στη συμπρωτεύουσα, αλλά το 24,7% είχε αρνητική άποψη και το 30,3% αρνείται να τοποθετηθεί.
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό.
Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.
Κυρανάκης: Ξεκαθαρίστηκε ότι κανένας βουλευτής μας δεν κατηγορείται για παράνομο πλουτισμό
«Ξεκαθαρίστηκε ότι κανένας βουλευτής μας δεν κατηγορείται για παράνομο πλουτισμό», τόνισε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης
ΕΛ.ΑΣ.: «Πολιτικός εμπαιγμός Μητσοτάκη στο ΟΑΚΑ» – Σκληρή επίθεση για έργα βιτρίνας και εγκατάλειψη
Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να παρουσιάσει ως μεγάλη μεταρρύθμιση την καθυστερημένη αποκατάσταση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ενώ την ίδια στιγμή η περιφέρεια, τα δημοτικά στάδια και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός εξακολουθούν να λειτουργούν με σοβαρές ελλείψεις. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκονται ο δημόσιος χαρακτήρας του ΟΑΚΑ, η πρόσβαση των πολιτών και η πιθανή εμπορευματοποίηση των αθλητικών υποδομών.
Μιχαηλίδου: Διευρύνουμε το πρόγραμμα μετεγκατάστασης στον Έβρο και σε άλλες περιοχές
Στην προβλεπόμενη διεύρυνση του κύκλου των δυνητικών ωφελούμενων, που θέλουν να μετεγκατασταθούν στον Έβρο και αργότερα και σε άλλες ακριτικές περιοχές, αναφέρθηκε σε παρέμβασή της στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον «Προσωπικό Βοηθό ΑμεΑ» η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου.
Πολάκης «πυροβολεί» Τσίπρα και ΕΛ.ΑΣ. για τα ιδιωτικά ΑΕΙ: «Πάτε καλά; Ντροπή και αίσχος»
Μετωπική σύγκρουση ανοίγει ο Παύλος Πολάκης με την ΕΛ.ΑΣ. του Αλέξη Τσίπρα για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Απορρίπτει το επιχείρημα της «ασφάλειας δικαίου», ζητά κατάργηση του νόμου Πιερρακάκη και κλείσιμο των ιδιωτικών ΑΕΙ, ενώ προαναγγέλλει αποκαλύψεις του ΣΥΡΙΖΑ για τίτλους σπουδών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.
Δημοσκόπηση–χαστούκι για Σαμαρά: Το 78% γυρίζει την πλάτη σε νέο κόμμα του πρώην πρωθυπουργού
Καθαρό προβάδισμα 11 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, ενώ η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη του Αλέξη Τσίπρα εδραιώνεται στη δεύτερη θέση και πιέζει ασφυκτικά το ΠΑΣΟΚ. Περιορισμένη εμφανίζεται η δυναμική ενός κόμματος υπό τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ η κρίση του ΣΥΡΙΖΑ βαθαίνει, με τους πολίτες να μην αναμένουν πολιτική ανατροπή ούτε από τη Ρένα Δούρου ούτε από τον Παύλο Πολάκη.