«Δυνατό χαρτί της κυβέρνησης αποτελεί το συγκροτημένο σχέδιο που υλοποιεί, απέναντι σε ανέξοδες υποσχέσεις της αντιπολίτευσης, που υπόσχεται «τα πάντα όλα», λες και δεν μεσολάβησε η χρεοκοπία και η παρ’ ολίγον έξοδος της χώρας από την ΕΕ επί Τσίπρα», επισημαίνει ο νέος γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, λίγο μετά την εκλογή του.
Παράλληλα, στέλνει το μήνυμα ότι «οφείλουμε να εργαστούμε εντατικά ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας». Υπογραμμίζει δε ότι «σε μια εποχή οξύτητας στην πολιτική αντιπαράθεση, που ενίοτε φτάνει στα όρια της τοξικότητας, η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να επιμείνει στον νηφάλιο πολιτικό λόγο με επιχειρήματα».
Όσον αφορά στα φορολογικά μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ ο κ.Χαρακόπουλος τονίζει χαρακτηριστικά ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε γενναίες φοροαπαλλαγές, οι οποίες αναγνωρίστηκαν από όλους, πλην αυτών που επιμένουν στη άγονη μιζέρια».
«Οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη συνιστούν το φυσιολογικό αποτέλεσμα μιας συνετούς και συνεπούς οικονομικής πολιτικής, η οποία απέφυγε τις καταστροφικές λαϊκιστικές τακτικές του παρελθόντος αλλά ενίσχυσε την ανάπτυξη και μεγέθυνε την «παραγωγική πίτα». Ανάμεσα στα μέτρα που εξαγγέλθηκαν ξεχωρίζω αυτά που αναφέρονται στις μεγάλες μειώσεις φόρων για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την πρόθεση της πολιτείας να λάβει ακόμη πιο ουσιαστικά μέτρα για την αναστροφή της δημογραφικής συρρίκνωσης του πληθυσμού. Σημαντική είναι επίσης και η μείωση του ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία σε χωριά μέχρι 1.500 κατοίκους, καθώς το πρόβλημα της αποψίλωσης της ελληνικής επαρχίας έχει πάρει πλέον δραματικές διαστάσεις.
Προφανώς, όσο η οικονομία αναπτύσσεται τόσο περισσότερο αυξάνονται οι δυνατότητες περαιτέρω μέτρων στήριξης της κοινωνίας και ιδιαίτερα της μεσαίας τάξης. Έχουμε μπροστά μας σχεδόν δυο χρόνια ακόμη, οπότε πιστεύω ότι με τους έως σήμερα θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης μπορούμε ακόμη και να ξεπεράσουμε τους στόχους που είχαμε προεκλογικά θέσει», υπογραμμίζει.