Ελλάδα

Τραγωδία στον Πειραιά: Νεκρός 20χρονος ναυτικός στο γκαράζ του πλοίου

Τραγωδία στον Πειραιά: Νεκρός 20χρονος ναυτικός στο γκαράζ του πλοίου
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, ο 20χρονος εγκλωβίστηκε σε υδατοστεγή συρόμενη πόρτα που βρίσκεται στο ισόγειο γκαράζ του πλοίου.

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου ενός 20χρονου ναυτικού, μέλους του πληρώματος του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου Blue Star Χίος, το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι του Πειραιά. Ο νεαρός ναυτικός έχασε τη ζωή του έπειτα από τραγικό ατύχημα που σημειώθηκε στο γκαράζ του πλοίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, ο 20χρονος εγκλωβίστηκε σε υδατοστεγή συρόμενη πόρτα που βρίσκεται στο ισόγειο γκαράζ του πλοίου. Το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του. Συνάδελφοί του που βρέθηκαν μπροστά στο δυστύχημα προσπάθησαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ άμεσα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο νεαρός ναυτικός μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Αθήνας. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, υπέκυψε στα τραύματά του, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένεια, τους συναδέλφους και τους φίλους του.

Το δυστύχημα έχει προκαλέσει βαθιά συγκίνηση και ερωτήματα για τις συνθήκες ασφαλείας που επικρατούν στα πλοία, ειδικά σε χώρους εργασίας υψηλής επικινδυνότητας, όπως τα γκαράζ. Οι λιμενικές αρχές διενεργούν ήδη προανάκριση για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του τραγικού συμβάντος. Παράλληλα, ενημερώθηκε και ο αρμόδιος εισαγγελέας, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες.

Η τραγωδία στο Blue Star Χίος έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά δυσάρεστων περιστατικών που αναδεικνύουν την ανάγκη ενίσχυσης των ελέγχων και της αυστηρής εφαρμογής των πρωτοκόλλων ασφαλείας. Το δυστύχημα του 20χρονου ναυτικού δεν αποτελεί απλώς μια τραγική απώλεια, αλλά και ένα καμπανάκι για την προστασία των εργαζομένων στη ναυτιλία, έναν κλάδο τόσο σημαντικό για τη χώρα.

Πηγή: pagenews.gr