Ελλάδα

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για Τέμπη: Τα αιτήματα για εκταφή θυμάτων σύντομα θα απαντηθούν

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για Τέμπη: Τα αιτήματα για εκταφή θυμάτων σύντομα θα απαντηθούν
Στο «μικροσκόπιο» των αρμόδιων δικαστικών και εισαγγελικών αρχών βρίσκονται τα αιτήματα εκταφής των θυμάτων των Τεμπών

Στο «μικροσκόπιο» των αρμόδιων δικαστικών και εισαγγελικών αρχών βρίσκονται τα αιτήματα εκταφής των θυμάτων των Τεμπών και σύντομα θα δοθούν απαντήσεις, όπως ενημερώνει με ανακοίνωση του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Τζαβέλλας.

Σύμφωνα με τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό τα «αιτήματα που αποβλέπουν σε εξακρίβωση και πιστοποίηση της ταύτισης ή μη του DNA των σορών, που παραδόθηκαν, προς ταφή, κατά τη διάρκεια της αυτεπάγγελτης προανάκρισης, με το DNA των ήδη αιτούντων την εκταφή προσώπων, μελετώνται και πρόκειται σύντομα να απαντηθούν».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ο κ. Τζαβέλλας αναφέρει:

«Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, σχετικά με υποβληθέντα αιτήματα εκταφής θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, ανακοινώνει, ότι τα εν λόγω αιτήματα που αποβλέπουν σε εξακρίβωση και πιστοποίηση της ταύτισης ή μη του DNA των σορών, που παραδόθηκαν, προς ταφή, κατά τη διάρκεια της αυτεπάγγελτης προανάκρισης, με το DNA των ήδη αιτούντων την εκταφή προσώπων, μελετώνται και πρόκειται σύντομα να απαντηθούν, από τους αρμόδιους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, κατά το λόγο της αρμοδιότητάς τους.

Τέσσερα πλέον τα αιτήματα εκταφής σορών θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών

Σε τέσσερα ανέρχονται πλέον τα αιτήματα εκταφής σορών θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη για τα οποία καλούνται να αποφανθούν οι δικαστικοί λειτουργοί στη Λάρισα.

Το πρώτο αίτημα αφορά τον γιο του Πάνου Ρούτσι που παραμένει μπροστά από τη Βουλή συνεχίζοντας την απεργία πείνας και την Πέμπτη 25/9 κατέθεσε συμπληρωματικό υπόμνημα στο Εφετείο Λάρισας, το οποίο υπογράφουν 78 συγγενείς θυμάτων. Στο σχετικό έγγραφο ζητείται η εκταφή της σορού του Ντένις Ρούτσι ώστε να ληφθεί γενετικό και βιολογικό υλικό για να διενεργηθούν ιστολογικές, τοξικολογικές, βιοχημικές και άλλες εργαστηριακές εξετάσεις για την εξακρίβωση των αιτιών θανάτου του.

Χθες, Πέμπτη κατέθεσε επίσης αίτημα εκταφής και η Μαρία Καρυστιανού για την εκταφή της κόρης της, Μάρθης Ψαροπούλου, αλλά και ο Χρήστος Κωνσταντινίδης για την εκταφή της συζύγου του, Βασιλικής Χλωρού.

Πηγή: pagenews.gr