ΔΥΠΑ: Πλήρης επιδότηση μισθού για 12 μήνες και επίδομα 400€ με νέο πρόγραμμα

Πηγή Φωτογραφίας: freepik//ΔΥΠΑ: Πλήρης επιδότηση μισθού για 12 μήνες και επίδομα 400€ με νέο πρόγραμμα
Ανοιχτή για αιτήσεις είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του νέου προγράμματος της ΔΥΠΑ, που επιδοτεί επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν ανέργους.
Το πρόγραμμα αυτό της ΔΥΠΑ συνδυάζει πλήρως επιδοτούμενη απασχόληση σε επιχειρήσεις και κατάρτιση για ανέργους, δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.
Αίτηση συμμετοχής γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet ή κωδικούς της ΔΥΠΑ.
Τι κερδίζουν οι επιχειρήσεις
Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν:
- λαμβάνουν 100% επιδότηση μισθού και εισφορών για 12 μήνες
- συνολικό όφελος: 1.118 € τον μήνα / 13.416 € τον χρόνο ανά εργαζόμενο
- προσλαμβάνουν ανέργους όλων των ειδικοτήτων, χωρίς δέσμευση διατήρησης προσωπικού μετά τη λήξη του προγράμματος.
Η διαδικασία βήμα – βήμα
- Υποβολή αίτησης από την επιχείρηση
- Υποδεικνύονται άνεργοι από εργασιακούς συμβούλους της ΔΥΠΑ
- Η επιχείρηση επιλέγει τον κατάλληλο υποψήφιο
- Πριν την πρόσληψη, ο άνεργος παρακολουθεί πρόγραμμα κατάρτισης 80 ωρών (υπάλληλος γραφείου ή πωλητής)
- Με την ολοκλήρωση και την πιστοποίηση, λαμβάνει 400 € εκπαιδευτικό επίδομα.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, προχώρησε σε μια σημαντική ανακοίνωση που αφορά άμεσα χιλιάδες μητέρες στη χώρα μας. Πρόκειται για την υλοποίηση ενός νέου ειδικού προγράμματος απασχόλησης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), το οποίο θα δώσει την ευκαιρία σε 10.000 μητέρες με παιδιά έως 15 ετών να ενταχθούν στην αγορά εργασίας με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα προβλέπει 5.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης και 5.000 θέσεις μερικής απασχόλησης, δίνοντας ευελιξία ώστε οι ωφελούμενες μητέρες να μπορούν να επιλέξουν τον τύπο εργασίας που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες της οικογένειάς τους. Η διάρκεια του προγράμματος θα κυμανθεί από 12 έως 15 μήνες, ενώ η επιδότηση φτάνει έως και το 80% του μισθού, κάτι που αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για τις επιχειρήσεις να συμμετάσχουν και να προσλάβουν εργαζόμενες μέσα από αυτή την πρωτοβουλία.
Η κ. Κεραμέως, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, εξήγησε το σκεπτικό πίσω από την απόφαση: «Στην Ευρώπη παρατηρείται αυξημένη ανεργία στις γυναίκες και το ίδιο συμβαίνει και στη χώρα μας. Ωστόσο, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας, η ανεργία στις γυναίκες έπεσε σε μονοψήφιο αριθμό τους τελευταίους μήνες. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, αλλά χρειάζεται να συνεχίσουμε πιο δυναμικά».
Πηγή: pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας