AGRICULTURE

Αλλαγή σκυτάλης στον ΟΚΑΑ: Νέα διοίκηση με έμφαση στην εμπειρία και τη στρατηγική ανάπτυξη

Αλλαγή σκυτάλης στον ΟΚΑΑ: Νέα διοίκηση με έμφαση στην εμπειρία και τη στρατηγική ανάπτυξη
Το Υπερταμείο (Growthfund) ανανεώνει τη διοίκηση του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών & Αλιείας, εισάγοντας πρόσωπα με διεθνές κύρος και εξειδίκευση σε τρόφιμα, ενέργεια και αγροδιατροφή.

Σε νέα εποχή εισέρχεται ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών & Αλιείας (ΟΚΑΑ), μετά την απόφαση του Υπερταμείου (Growthfund) να προχωρήσει σε ριζική ανανέωση της διοίκησης του οργανισμού που εποπτεύει τις μεγαλύτερες αγορές της χώρας.

Μετά από δύο επιτυχημένες θητείες, ο Απόστολος Αποστολάκος αποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ενώ τη θέση του προέδρου δεν συνεχίζει να κατέχει ο Χρήστος Κρομμύδας. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Υπερταμείου, σε συνεδρίασή του, ανακοίνωσε τη νέα ηγετική ομάδα και τα νέα μέλη του Δ.Σ.

Η νέα διοικητική ομάδα του ΟΚΑΑ

  • Πρόεδρος Δ.Σ.Στέφανος Βαφείδης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
  • Διευθύνων ΣύμβουλοςΝικόλαος Λυμπέρης, εκτελεστικό μέλος
  • Μέλη Δ.Σ.:
    • Γιώργος Φατούρος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
    • Άρης Δημητριάδης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου & Ρίσκου
    • Γεώργιος Τσούλος, μη εκτελεστικό μέλος
    • Αγγελίνα Κουτσομητοπούλου, μη εκτελεστικό μέλος
    • Παναγιώτης Μιχελής, μη εκτελεστικό μέλος
    • Πολύβιος Καπέτης, μη εκτελεστικό μέλος
    • Νικόλαος Μπουμπουρής, μη εκτελεστικό μέλος

 Ποιοι είναι τα νέα πρόσωπα – Εμπειρία και εξωστρέφεια

Στέφανος Βαφείδης – Πρόεδρος Δ.Σ.

Στέλεχος με μακρά διεθνή εμπειρία σε ανώτατες διοικητικές θέσεις στους κλάδους ποτών, τροφίμων και συμβουλευτικών υπηρεσιών, με εξειδίκευση στην εμπορική ανάπτυξη, τη στρατηγική επέκταση αγορών και τη διοίκηση μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών ομίλων.

Νικόλαος Λυμπέρης – Διευθύνων Σύμβουλος

Με πολυετή διεθνή καριέρα στους τομείς της ιχθυοκαλλιέργειας και της ενέργειας, έχει διατελέσει σε ηγετικές θέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η εμπειρία του φέρνει στον ΟΚΑΑ τεχνογνωσία σε βιώσιμα μοντέλα διαχείρισης αγορών τροφίμων και εφοδιαστικών αλυσίδων.

Γιώργος Φατούρος

Στέλεχος με θητεία σε ηγετικές θέσεις μεγάλων ελληνικών και διεθνών εταιρειών, με γνώση των χρηματοοικονομικών και της επιχειρηματικής στρατηγικής.

Άρης Δημητριάδης

Ανώτατο στέλεχος, πρώην γενικός διευθυντής και μέλος Δ.Σ. σε επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων, αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου & Ρίσκου, ενισχύοντας την εποπτεία και τη διαφάνεια στη λειτουργία του Οργανισμού.

 Συνέχεια με νέα οπτική και ευχαριστίες στους απερχόμενους

Το Υπερταμείο (Growthfund) ευχαρίστησε θερμά τα απερχόμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τη συμβολή τους και καλωσόρισε τα νέα στελέχη, ευχόμενο επιτυχημένη και παραγωγική θητεία.

Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. σηματοδοτεί την πρόθεση για εκσυγχρονισμόεξωστρέφεια και αποτελεσματική διαχείρισηστον κρίσιμο τομέα των κεντρικών αγορών και της αλιείας, με στόχο τη στήριξη της επισιτιστικής επάρκειας, της υγιούς επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης των τοπικών οικονομιών.

Πηγή: pagenews.gr