Σκλαβενίτης: Τζίρος – ρεκόρ €5,56 δισ. το 2024

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Β.ΟΛΓΑΣ) . (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)
Με διατήρηση της ανοδικής της πορείας, σε μια χρονιά με έντονες πληθωριστικές και γεωπολιτικές πιέσεις, η Σκλαβενίτης κατέγραψε για το 2024 νέο ιστορικό υψηλό στον κύκλο εργασιών, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα 5,5 δισ. ευρώ. Παράλληλα, προχώρησε σε επενδύσεις ύψους 179,4 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του δικτύου και των υποδομών της, ενώ η διοίκηση εκτιμά ότι και το 2025 θα κινηθεί σε θετική τροχιά.
Οι επιδόσεις του 2024
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε 5,56 δισ. ευρώ, αυξημένος κατά 7,8% σε σχέση με το 2023 (€5,16 δισ.). Στο επίπεδο της εταιρείας, οι πωλήσεις έφτασαν τα 4,65 δισ. ευρώ από €4,31 δισ.
Τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν σε €1,44 δισ. έναντι €1,35 δισ. το 2023, ενώ η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) έφτασε τα 374,6 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη μετά φόρων του Ομίλου ανήλθαν σε 108,7 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας άνοδο από €97 εκατ. ένα χρόνο πριν.
Η καθαρή θέση ενισχύθηκε στα €361 εκατ. (από €305 εκατ. το 2023), ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα διαμορφώθηκαν σε €273 εκατ. στο τέλος του έτους, παρά τις ισχυρές εκροές για επενδύσεις. Ο δανεισμός, αν και μεγάλος, παραμένει ελεγχόμενος, σύμφωνα με τη διοίκηση. Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις τα μακροπρόθεσμα δάνεια του Ομίλου ήταν 774,8 εκατ. ευρώ από 714,7 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν και της μητρικής 639,5 εκατ. ευρώ από 608,6 εκατ. ευρώ. Τα βραχυπρόθεσμα δάνεια ήταν 33 εκατ. ευρώ (από 46 εκατ. ευρώ) για τον Ομιλο και 32,5 εκατ. ευρώ για την μητρική (από 46 εκατ. ευρώ) ένα χρόνο πριν.
Το 2025, προχώρησε στην ανάπτυξη του Δικτύου της, με την ίδρυση δύο νέων Καταστημάτων στην Πάτμο και το Κρανίδι, ενώ τον Ιούνιο άρχισε τη λειτουργία του το νέο Κέντρο Διανομής Ξηρού Φορτίου συνολικής επιφάνειας 75.000 τ.μ. στη Φούσα Ασπροπύργου.
Στο ίδιο πλαίσιο, τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών e-commerce, πρόκειται να ιδρυθεί ένα νέο Κέντρο Διανομής Παραγγελιών eMarket στα Σπάτα.
Επιπλέον, έως το τέλος του 2025 αναμένεται η ίδρυση ενός ακόμη νέου Καταστήματος στα Ιωάννινα, ενώ έχει προγραμματιστεί η ανακαίνιση συνολικά 30 Καταστημάτων.
Πηγή: Pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας