Ελλάδα

Νέα καταγγελία Καρυστιανού: Εκταφή με «προαποφασισμένους» ιατροδικαστές στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών

Νέα καταγγελία Καρυστιανού: Εκταφή με «προαποφασισμένους» ιατροδικαστές στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών
Η υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη εξακολουθεί να προκαλεί θύελλα αντιδράσεων και έντονα ερωτήματα για τη διαχείριση των ερευνών. Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023», προχώρησε σε νέα καταγγελία μέσω ανάρτησής της στο Facebook, κάνοντας λόγο για «μεθοδευμένη» διαδικασία εκταφής.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι σχεδιάζεται εκταφή με «επιλεγμένους» ιατροδικαστές, οι οποίοι θα συμμετάσχουν αποκλειστικά για τη λήψη DNA, χωρίς την παρουσία των τεχνικών συμβούλων που έχουν ορίσει οι οικογένειες των θυμάτων. «Η πρόθεση να ακολουθηθεί μια fast track διαδικασία, περιορισμένη μόνο σε έλεγχο DNA και χωρίς τον απαραίτητο χημικό έλεγχο που προβλέπουν τα διεθνή πρωτόκολλα, αποδεικνύει για ακόμη μία φορά την ενοχή τους», τόνισε με νόημα.

Την ίδια στιγμή, ο Πάνος Ρούτσι, πατέρας θύματος, βρίσκεται στην 20ή ημέρα απεργίας πείνας, ζητώντας απαντήσεις για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του παιδιού του. Η κινητοποίησή του έχει συγκινήσει την κοινή γνώμη και έχει δώσει νέα διάσταση στη διεκδίκηση δικαιοσύνης από τις οικογένειες των θυμάτων.

Οι αποκαλύψεις της Καρυστιανού εντείνουν την αίσθηση αδιαφάνειας που συνοδεύει την έρευνα για την πολύνεκρη τραγωδία. Οι συγγενείς των θυμάτων κάνουν λόγο για «προσπάθεια συγκάλυψης» και προειδοποιούν ότι δεν θα επιτρέψουν να παρακαμφθεί η ουσία: η πλήρης διερεύνηση των αιτιών και η απόδοση ευθυνών.

Το νέο κύμα αντιδράσεων υπενθυμίζει ότι η υπόθεση των Τεμπών δεν έχει κλείσει ούτε για τις οικογένειες ούτε για την κοινωνία, με τη δικαιοσύνη να καλείται να απαντήσει σε σοβαρά ερωτήματα που εξακολουθούν να μένουν αναπάντητα.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Μ. Καρυστιανού

«Αποφασίζουμε και διατάσσουμε!!!!

Αφού το βράδυ της τραγωδίας έστειλαν δικούς τους ιατροδικαστές(εξ Αθηνών …) που κατήργησαν όλα τα πρωτόκολλα μαζικών θανάτων, απαγόρευσαν τις τοξικολογικές εξετάσεις, παρά την έντονη οσμή και τα χημικά εγκαύματα!!!, έδωσαν εντολές και για πώς θα γίνουν συνοπτικές νεκροτομές και δεν έβαλαν καν αιτία θανάτου( !!!!) γιατί έτσι θα ήταν υποχρεωμένοι να ελέγξουν για εύφλεκτες ουσίες …, ετοιμάζουν ΠΑΛΙ με επιλεγμένους ιατροδικαστές να κάνουν εκταφή ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ έλεγχο DNA και χωρίς την παρουσία Τεχνικών Συμβούλων των γονιών !!!

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ ΧΗΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!!! ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΟΙ ΧΗΜΙΚΕΣ/ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ!!!!!!

Πόσο αισχροί είναι !!!!

Η προσπάθεια να γίνει και fast track διαδικασία εκταφής ΜΟΝΟ για DNA χωρίς τον υπόλοιπο χημικό έλεγχο όπως ορίζουν διεθνώς τα πρωτόκολλα είναι άλλη μια τρανή απόδειξη ενοχής!!!!

Μετά από τόσο μεγάλο διάστημα είναι συγκεκριμένα τα εργαστήρια που έχουν την δυνατότητα να εξετάσουν σωστά το δείγμα ώστε

1. να μην καταστραφεί 2. να βγάλει σωστό αποτέλεσμα 3. Να ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ μετά από τόσο καιρό πτητικές/χημικές ουσίες

Επιβάλλουν έναν έλεγχο από παντού κολοβό και πλήρως ελεγχόμενο από εκείνους, και σίγουρα ΟΧΙ νόμιμο!

Η συγκάλυψη τους έγινε πάγια συνήθεια….

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ η εκταφή να γίνει παρουσία και με συμμετοχή Τεχνικών Συμβούλων των συγγενών- Τοξικολόγων/Ιατροδικαστών με παράδοση του δείγματος και σε εργαστήρια εξωτερικού!!!

Το προφανές και νόμιμο δηλαδή!!!!

Με ποια λογική θα απουσιάζουν οι γονείς και οι πραγματογνώμονες τους από την διαδικασία ;;;

Η διαδικασία που γίνεται με συγκεκριμένο πρωτόκολλο διεθνώς για λόγους διαφάνειας και αξιοπιστίας του αποτελέσματος ;;

Προφανώς έχουν αλλεργία και στην διαφάνεια και στην αξιοπιστία, όμως για μας είναι η μόνη εγγύηση ότι δεν θα αλλοιωθούν τα αποτελέσματα, ιδίως μετά την κατ’ εξακολούθηση παραβατική συμπεριφορά τους σε βάρος μας και σε βάρος των νεκρών μας. Συνεπώς ΔΕΝ θα συναινέσουμε στην επώδυνη διαδικασία της εκταφής χωρίς τον πλήρη χημικό/τοξικολογικό έλεγχο και με τις σωστές συνθήκες!

Τελικά ποιοί τρέμουν αυτό που θα βγάλει η τοξικολογική που μπλόκαραν για 2,5 χρόνια ;;;; Όσοι αρνούνται είναι ΕΝΟΧΟΙ, γιατί έτσι αποδεικνύεται ότι γνωρίζουν το ένοχο μυστικό! Η αλήθεια που έθαψαν τόσο βιαστικά είναι έτοιμη να αποκαλυφθεί!!!! Η Νέμεσις κοντοζυγώνει!!!!»

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο