Πολιτική

Άδωνις: Η Δικαιοσύνη δεν έπεσε στην παγίδα — Η Ζωή απέτυχε, η Αλήθεια προχώρησε

Άδωνις: Η Δικαιοσύνη δεν έπεσε στην παγίδα — Η Ζωή απέτυχε, η Αλήθεια προχώρησε
Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά με επιχειρήματα στην προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της υπόθεσης Ρούτσι – Πώς τελικά η Ελληνική Δικαιοσύνη δικαίωσε τη θεσμική στάση και αποκάλυψε τις πραγματικές προθέσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Πριν λίγες ώρες, έλαβα ένα απόσπασμα από χθεσινή τηλεοπτική δήλωση μίας δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, η οποία –ας το πούμε κομψά– δεν με συμπαθεί ιδιαιτέρως. Η εν λόγω κυρία δήλωσε επί λέξει ότι:«Στην υπόθεση Ρούτσι, σύμφωνα με την εξέλιξή της, βγήκε βαριά εκτεθειμένος ο κ. Γεωργιάδης, διότι αυτός το πήρε πάνω του».

Επειδή βλέπω πως έχει ήδη ξεκινήσει μια συντονισμένη προσπάθεια από την Αριστερά να χτίσει ένα ακόμη αφήγημα περί «Νίκης του πατέρα Ρούτσι επί του σάπιου κυβερνητικού και δικαστικού συστήματος», θα μου επιτρέψετε να τα βάλουμε σε τάξη, μπας και μπορέσουμε να συνεννοηθούμε ως λογικά σκεπτόμενοι πολίτες.

Η αλήθεια για την εξέλιξη της υπόθεσης “Ρούτσι”

Αφετηριακά, η εξέλιξη της υπόθεσης ήταν και είναι ευχάριστη. Και το λέω χωρίς επιφυλάξεις. Διότι:

  • Το αίτημα του πατέρα έγινε δεκτό — οι τοξικολογικές εξετάσεις στα οστά του παιδιού του θα πραγματοποιηθούν.
  • Το κοινό περί δικαίου αίσθημα ικανοποιείται και η Κοινωνία μας δεν θα εγκλωβιστεί σε νέα συνωμοσιολογικά σενάρια.
  • Το σχέδιο της κας Κωνσταντοπούλου να καθυστερήσει τη Δίκη απέτυχε.

Ας θυμίσω —για όσους ξεχνούν εύκολα— τι είπα από το βήμα της Βουλής, σε πρώτη δημόσια τοποθέτησή μου:«Το σχέδιό σας δεν έχει να κάνει με το δίκαιο αίτημα του πατέρα, αλλά με τον στόχο σας να επιτύχετε αναβολή της Δίκης, διότι έχετε οικονομικό και πολιτικό συμφέρον από την ιστορία του δυστυχήματος των Τεμπών.»

«Εγώ δεν τοποθετούμαι ως προς την αποδοχή ή μη του αιτήματος. Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη που έχει γνώση όλης της δικογραφίας, ότι θα βρει τη λύση.»

Συνέπεια και καθαρή θέση από την πρώτη στιγμή

Από την πρώτη στιγμή –και σε όλες μου τις δηλώσεις και συνεντεύξεις– στήριξα το αίτημα του κ. Ρούτσι. Θεώρησα ότι είναι θεμιτό και ανθρώπινο. Αλλά όχι με κάθε κόστος: το αίτημα αυτό δεν έπρεπε να οδηγήσει σε αναβολή της Δίκης, όπως ήθελε η Ζωή.

Το είπα ξεκάθαρα:«Πρέπει να γίνει δεκτό, αλλά με τρόπο που να μην θίγει τα αιτήματα των υπόλοιπων γονέων, οι οποίοι δικαίως θέλουν να μην καθυστερήσει άλλο η Δίκη.»

Τι συνέβη τελικά — και ποιος εκτέθηκε;

Η Ελληνική Δικαιοσύνη, αυτή που εγώ εμπιστεύομαιδεν έκανε δεκτό το αίτημα όπως κατατέθηκε από την κα Κωνσταντοπούλου.

Αν το είχε κάνει, η κ. Κωνσταντοπούλου θα είχε πετύχει τον πραγματικό της στόχο: την αναβολή της Δίκης μέσω της έναρξης νέας κύριας ανάκρισης. Αυτό δεν συνέβη. Αντιθέτως, ανέσυραν από το αρχείο μια παλαιότερη μήνυση και επέτρεψαν τις εξετάσεις σε παράλληλη δικογραφίαχωρίς να επηρεαστεί η έναρξη της κύριας Δίκης.

Επομένως:

  • Το αίτημα του πατέρα ικανοποιήθηκε
  • Το σχέδιο αναβολής της κας Κωνσταντοπούλου απέτυχε
  • Η κοινωνία δικαιώθηκε
  • Η Δικαιοσύνη λειτούργησε με ταχύτητα και σοφία

Ποιος έχασε και γιατί

Η δυσαρέσκεια της κας Κωνσταντοπούλου, ακόμη και μετά την απόφαση, όταν επέμενε να συνεχίσει ο κ. Ρούτσι την απεργία πείνας, αποκαλύπτει ξεκάθαρα:«Ποτέ δεν ήταν οι τοξικολογικές ο σκοπός της, αλλά η αναβολή. Και απέτυχε παταγωδώς.»

Το ότι η Δικαιοσύνη βρήκε λύση σε 23 μέρες για ένα τόσο περίπλοκο νομικό και επικοινωνιακό ζήτημα, το θεωρώ επιτυχία αστραπιαίας ταχύτητας. Η ίδια λύση, υπό κανονικές συνθήκες, θα είχε πάρει πολλές εβδομάδες, αφήνοντας την κοινωνία να βράζει στο ζουμί της αμφιβολίας.

«Τώρα κανείς δεν θα μπορεί, μετά τις τοξικολογικές και την παρουσία πραγματογνωμόνων των συγγενών, να συνεχίσει τις συνωμοσίες.»

Η Κάθαρση έρχεται — και θα έρθει στη Δίκη

Η υπόθεση των Τεμπών δεν χρειάζεται ούτε «ήρωες», ούτε «παραμύθια». Χρειάζεται αλήθεια, διαφάνεια και Δικαιοσύνη. Και αυτό ακριβώς πετύχαμε.

Το κράτος δεν καλύπτειδεν φοβάταιδεν εκβιάζεται. Όταν υπάρχουν λογικά αιτήματα, εισακούγονται και ικανοποιούνται. Όταν υπάρχουν σκοπιμότητες, η αλήθεια τελικά αποκαλύπτεται.

Η κ. Κωνσταντοπούλου χρησιμοποίησε τον πόνο ενός πατέρα για να εξυπηρετήσει πολιτικές της σκοπιμότητες. Αλλά ο θεσμός της Δικαιοσύνης δεν λύγισεδεν παρασύρθηκε. Αντιθέτως, απέδειξε πως λειτουργεί ορθά, ανεξάρτητα και με πλήρη γνώση του φακέλου.

Η κοινωνία ζητά κάθαρση — όχι παραπλάνηση

Είμαι περήφανος που στάθηκα θεσμικά και καθαρά σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή. Δεν έπαιξα με τον πόνο, δεν εκμεταλλεύτηκα συναισθήματα, δεν αναπαρήγαγα θεωρίες συνωμοσίας.

«Η Κάθαρση θα έρθει στη Δίκη, η Κοινή Γνώμη θα ικανοποιηθεί και η κυρία Πρόεδρος θα ηττηθεί στα δόλια σχέδιά της να σύρει την Ελλάδα.»

Και αυτό, είναι η μόνη νίκη που έχει σημασία.

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο