Ελλάδα

Σοκ στην Τρίπολη: 12χρονος μαχαίρωσε 13χρονο – Το θύμα στην εντατική

Σοκ στην Τρίπολη: 12χρονος μαχαίρωσε 13χρονο – Το θύμα στην εντατική

Πηγή Φωτογραφίας: screenshot//Σοκ στην Τρίπολη: 12χρονος μαχαίρωσε 13χρονο – Το θύμα στην εντατική

Ένα ιδιαίτερα σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων συγκλονίζει την Τρίπολη, καθώς δύο μαθητές ήρθαν σε σύγκρουση με μαχαίρια έξω από σχολικό συγκρότημα.

Ο 12χρονος τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται στην εντατική, ενώ η αστυνομία διερευνά την υπόθεση και έχει σχηματίσει δικογραφίες σε βάρος των γονέων των δύο παιδιών για παραμέληση εποπτείας.

Το αιματηρό επεισόδιο έξω από το σχολείο

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, λίγο μετά τη λήξη των μαθημάτων. Οι δύο ανήλικοι, 12 και 13 ετών, ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση για προσωπικούς λόγους. Σύμφωνα με τις Αρχές, ο 12χρονος φέρεται να χρησιμοποίησε πρώτος μαχαίρι μήκους 10 εκατοστών εναντίον του 13χρονου, προκαλώντας του πολλαπλά τραύματα. Ακολούθησε πάλη, κατά την οποία ο 13χρονος φέρεται να πήρε το ίδιο μαχαίρι και να αντεπιτέθηκε, τραυματίζοντας σοβαρά τον συνομήλικό του.

Οι οικογένειες περιγράφουν τις σκηνές ως σοκαριστικές. Η γιαγιά του 12χρονου ανέφερε:«Στο μάτι, στο σβέρκο, στην πλάτη, παντού ήταν χαραγμένος. Δεν καταλάβαμε τι ήταν αυτό το εργαλείο, αλλά δεν ήταν απλό μαχαίρι κουζίνας».

Από την άλλη, η γιαγιά του 13χρονου υποστήριξε ότι το εγγόνι της δεν είχε ποτέ μαχαίρι και ότι η επίθεση ξεκίνησε από το άλλο παιδί.

Νοσηλεία και χειρουργική επέμβαση

Μετά το επεισόδιο, τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν αρχικά στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων, ο 12χρονος κρίθηκε απαραίτητο να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Η αιτία της σύγκρουσης φέρεται να σχετίζεται με προσβλητικά σχόλια προς μια κοπέλα, φίλη ενός εκ των μαθητών, γεγονός που οδήγησε στον καβγά που κατέληξε σε μαχαιρώματα.

Αστυνομική έρευνα και δικογραφίες

Η αστυνομία εντόπισε και κατέσχεσε το μαχαίρι, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των γονέων και των δύο παιδιών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Τρίπολης, με την εξέταση βίντεο και καταθέσεων να συνεχίζεται για να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες του αιματηρού επεισοδίου.

Ο 13χρονος πρόκειται να οδηγηθεί στον ανακριτή, ενώ οι αρχές εξετάζουν προσεκτικά τα στοιχεία για να προσδιοριστεί η ακριβής αλληλουχία των γεγονότων.

Το σοκαριστικό περιστατικό επαναφέρει στην επιφάνεια τις ανησυχίες για τη βία μεταξύ ανηλίκων, την ανάγκη εποπτείας και πρόληψης μέσα και έξω από τα σχολικά συγκροτήματα, καθώς και την υποχρέωση των οικογενειών και της πολιτείας να προστατεύουν τα παιδιά από επικίνδυνες συμπεριφορές.

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments