Μητσοτάκης: «Δεν προκαλούμε, δεν σβήνουμε μνημεία – αναμένω πρόταση ΥΠΕΘΑ»

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//Μητσοτάκης: «Δεν προκαλούμε, δεν σβήνουμε μνημεία – αναμένω πρόταση ΥΠΕΘΑ»
Μητσοτάκης: Αναμένω πρόταση ΥΠΕΘΑ για τον Άγνωστο Στρατιώτη
Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν επιδιώκει να προκαλέσει ή να σβήσει μνημεία, αλλά αποσκοπεί στην οριστική τακτοποίηση των δημόσιων χώρων με σεβασμό στην ιστορία και τη μνήμη.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον Υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια, ο οποίος δεν εξέφρασε καμία διαφωνία για την τροπολογία, ενώ τόνισε ότι αναμένει άμεσα πρόταση ανάδειξης του μνημείου από το ΥΠΕΘΑ.
«Τραβάμε μια γραμμή με το παρελθόν και αυτή η τροπολογία θα μπορούσε να γίνει ευκαιρία ευρύτερης συνεννόησης», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πολιτική εκμετάλλευση και ιδεολογικά ζητήματα
Ο πρωθυπουργός κατήγγειλε ότι η προσωρινή κατάληψη του μνημείου για το δυστύχημα των Τεμπών χρησιμοποιήθηκε για πολιτικούς σκοπούς:«Ξεκίνησε από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, οι οποίοι εργαλειοποίησαν γονείς για να δημιουργήσουν αναταραχή».
Παράλληλα, υπενθύμισε ότι οι ίδιοι πολιτικοί χώροι στο παρελθόν οικειοποιούνταν δημόσιους χώρους, θεωρώντας ότι οι δικές τους ερμηνείες των νόμων υπερέχουν των κρατικών.«Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήσαμε και στις καταλήψεις των δημόσιων πανεπιστημίων», συμπλήρωσε.
Δικαιοσύνη και Τέμπη: Καθαρή εικόνα
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν στρέφεται κατά κανενός γονιού, ενώ η Δικαιοσύνη έχει καλύψει όλες τις εκκρεμότητες σχετικά με τις εκταφές για τη διερεύνηση του δυστυχήματος.
«Η θεωρία της συγκάλυψης κατέρρευσε, καθώς δεν υπήρχε παράνομο φορτίο. Τώρα προέχει η δίκη με 36 κατηγορούμενους και η δικαίωση της μνήμης των νεκρών», επεσήμανε.
Εθνική διακυβέρνηση και αντιπολίτευση
Ο Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η χώρα δεν έχει πρόβλημα διακυβερνησιμότητας, η αντιπολίτευση έχει. Αναφορικά με τις επόμενες εκλογές, ξεκαθάρισε ότι θα διεξαχθούν κανονικά το 2027 και ότι η ΝΔ δεν θα χρησιμοποιήσει στρατηγική διπλής κάλπης.
Ερωτηθείς για τον πολιτικό του αντίπαλο, ανέφερε:«Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο κ. Τσίπρας παραιτήθηκε από βουλευτής και επέλεξε ανάρτηση αντί συμμετοχής στη Βουλή».
Σύντομη αναφορά στον Διονύση Σαββόπουλο
Ο πρωθυπουργός έκλεισε τη συνέντευξη με συναισθηματική αναφορά στον Διονύση Σαββόπουλο:«Ίσως κατάφερε να μας ενώσει στον θάνατό του. Η πορεία του ταυτίστηκε με τη Μεταπολιτευτική Ελλάδα — ας αντλήσουμε δύναμη από τους στίχους του για να κοιτάξουμε μπροστά με αυτοπεποίθηση».
Πηγή: pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας