Δολοφονία – Κίσσαμος: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη και φόβοι για ξέσπασμα βεντέτας
Πηγή Φωτογραφίας: creta24//Δολοφονία - Κίσσαμος: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη και φόβοι για ξέσπασμα βεντέτας
Ένας 51χρονος άνδρας, ο οποίος γιόρταζε την ονομαστική του εορτή, δέχθηκε τρεις σφαίρες στο στήθος από 22άρι όπλο, λίγα λεπτά μετά τις 18:00, μπροστά σε δεκάδες κατοίκους και επισκέπτες που παρακολουθούσαν την εκδήλωση.
Γιατρός και αστυνομικός που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στο θύμα.
Ο 51χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου και από εκεί στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ο δράστης, έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται από τις αρχές. Είναι ένας 25χρονος, που είναι και συγγενής (ξάδερφος) του θύματος. Οι δύο άνδρες φέρουν το ίδιο επίθετο και υπήρχαν εντάσεις μεταξύ τους στο παρελθόν. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων ο δράστης τις επόμενες ώρες αναμένεται να παραδοθεί στις Αρχές.
Έρευνες για τα κίνητρα
Στο σημείο μετέβησαν τα ΤΑΕ και αστυνομικοί από το Τμήμα Κισσάμου, οι οποίοι απέκλεισαν την περιοχή. Οι αστυνομικοί διερευνούν αν η δολοφονία σχετίζεται με προηγούμενο αιματηρό περιστατικό στην ίδια περιοχή. Το θύμα είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για επεισόδια βίας και για υποθέσεις αδεσποτίας ζώων.
Φόβοι για αντεκδίκηση
Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και έχουν ως βασική προτεραιότητα την αποτροπή τυχόν αντεκδικήσεων στο πλαίσιο οικογενειακών διαφορών.
Στα Χανιά επικρατεί συναγερμός μετά τη φονική επίθεση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της Γιορτής Κάστανου στο χωριό Έλος Κισσάμου. Ένας 52χρονος κτηνοτρόφος έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς ενώ βρισκόταν στην πίστα και χόρευε, μετατρέποντας μια παραδοσιακή γιορτή σε σκηνικό τραγωδίας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του νεαρού δράστη, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί και θεωρείται φυγάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θύτης και θύμα φαίνεται να είναι ξαδέρφια, με παλιές οικογενειακές διαφορές να υποκινούν την επίθεση. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής (26/10) όταν ο 51χρονος χόρευε στη σκηνή με αφορμή την ονομαστική του εορτή. Ο δράστης πλησίασε τον συγγενή του και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ δύο με τρεις φορές στο στήθος, πριν διαφύγει από το χώρο της γιορτής.
Η σκηνή του φονικού προκάλεσε σοκ στους παρευρισκόμενους. Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν εικόνες πανικού και απόγνωσης. «Ήταν σαν να σταμάτησε ο χρόνος», αναφέρει ένας μάρτυρας. «Ο κόσμος φώναζε, προσπαθούσε να καταλάβει τι είχε γίνει. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι κάτι τέτοιο συνέβη σε μια γιορτή με τόσο χαρούμενη ατμόσφαιρα». Οι παρευρισκόμενοι προσπάθησαν να παράσχουν βοήθεια, ενώ οι διοργανωτές ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Πηγή: pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας