Ελλάδα

Φονικό στο γλέντι του Κισσάμου: Ο 23χρονος πλησίασε στο ένα μέτρο, σήκωσε το όπλο και σκότωσε τον 52χρονο

Φονικό στο γλέντι του Κισσάμου: Ο 23χρονος πλησίασε στο ένα μέτρο, σήκωσε το όπλο και σκότωσε τον 52χρονο
Ένα οικογενειακό φονικό συγκλόνισε την Κρήτη το απόγευμα της Κυριακής, κατά τη διάρκεια γιορτής κάστανου στο χωριό Έλος Κισσάμου.

Ο 23χρονος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ τον 52χρονο συγγενή του, μπροστά στα μάτια των παρευρισκομένων, λόγω διαφωνιών για βοσκοτόπια και οικογενειακά ζητήματα γης.

Η στιγμή του φονικού

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:00, όταν το θύμα βρισκόταν κοντά στο τραπέζι του, μαζί με την παρέα του. Ο 23χρονος πλησίασε σε απόσταση μόλις ενός μέτρου και, χωρίς να ανταλλάξει λέξη, άνοιξε πυρ τουλάχιστον δύο φορές με πιστόλι διαμετρήματος 22, το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματικό για επιθέσεις από κοντινή απόσταση.

Μετά το φονικό, ο δράστης έφυγε τρέχοντας από το σημείο, ενώ οι σοκαρισμένοι παρευρισκόμενοι κάλεσαν άμεσα την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Οι πρώτες μαρτυρίες περιγράφουν σκηνές τρόμου, με ανθρώπους να αδυνατούν να πιστέψουν όσα συνέβαιναν μπροστά στα μάτια τους.

Οικογενειακές διαφορές και παρελθόν του θύματος

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες είχαν προσωπικές και οικογενειακές διαφορές, με κύρια αιτία τις διαμάχες για βοσκοτόπια και ζητήματα ιδιοκτησίας γης μεταξύ των οικογενειών τους. Το θύμα, γνωστό με το προσωνύμιο «Πάσσαρης», είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για καβγάδες και περιστατικά βίας, ενώ είχε καταγγελθεί και για αδέσποτα ζώα.

Η υπόθεση φαίνεται πως είχε «σφηνώσει» εδώ και αρκετό καιρό, με την ένταση μεταξύ των δύο οικογενειών να κορυφώνεται λίγο πριν το μοιραίο περιστατικό.

Αντίδραση των παρευρισκομένων και μαρτυρία καλλιτέχνη

Σύμφωνα με τον γνωστό Κρητικό καλλιτέχνη Νίκο Ζωιδάκη, που βρισκόταν στη γιορτή με την ομάδα του, «Το γλέντι κυλούσε με αρκετό κέφι. Άνθρωποι, οικογένειες και παιδιά χόρευαν και διασκέδαζαν και τίποτε δεν προμήνυε την τραγική εξέλιξη».

Η ομάδα του Ζωιδάκη είχε ολοκληρώσει την εμφάνισή της και αποχωρούσε όταν πληροφορήθηκε το φονικό. Όπως τόνισε, «Κατά τη διάρκεια της γιορτής δεν υπήρξε κανένας άσκοπος πυροβολισμός ή φασαρία. Η βία ήρθε ξαφνικά και σόκαρε όλους τους παρευρισκόμενους».

Εξελίξεις και αναμονή παράδοσης του δράστη

Η Αστυνομία της Κρήτης έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 23χρονος δράστης σκοπεύει να παραδοθεί. Ο δικηγόρος του και η οικογένειά του βρίσκονται σε επικοινωνία με την Ασφάλεια Χανίων.

Η τραγωδία αυτή φέρνει ξανά στο προσκήνιο τα ζητήματα οικογενειακών διαφορών στην ύπαιθρο, αλλά και την ανάγκη για άμεση παρέμβαση των αρχών σε περιπτώσεις κλιμάκωσης βίας. Η κοινότητα του Έλους παραμένει συγκλονισμένη, καθώς η γιορτή που προοριζόταν για χαρά και διασκέδαση μετατράπηκε σε σκηνικό φρίκης.

Πηγή: pagenews.gr