Ελλάδα

28η Οκτωβρίου στην Αθήνα: Μαθητική παρέλαση με συγκίνηση και τιμή, χωρίς εντάσεις [pics]

28η Οκτωβρίου στην Αθήνα: Μαθητική παρέλαση με συγκίνηση και τιμή, χωρίς εντάσεις [pics]

Πηγή Φωτογραφίας: [381510] ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI)

Η μαθητική παρέλαση ολοκληρώθηκε με λαμπρότητα και χωρίς εντάσεις στην Αθήνα για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε με λαμπρότητα και χωρίς εντάσεις, σηματοδοτώντας μία ημέρα μνήμης και τιμής για τον ελληνικό λαό.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με τους 21 κανονιοβολισμούς στον Λυκαβηττό, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η έπαρση της ελληνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Οι φετινές εκδηλώσεις αποτέλεσαν παράλληλα το πρώτο “crash test” για την εφαρμογή του νέου νόμου που αφορά το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενισχύοντας την ασφάλεια και την οργάνωση των εορταστικών γεγονότων.

Ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας στο Σύνταγμα, ενώ νωρίτερα είχαν πραγματοποιηθεί οι καθιερωμένες καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στην τελετή συμμετείχαν υψηλά πολιτειακά και πολιτικά πρόσωπα, όπως η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας. Η στήριξη των επισήμων και η συμμετοχή τους στις καταθέσεις στεφάνων υπογράμμισαν τον σεβασμό προς την ιστορία και τις θυσίες των προγόνων. Σημειώνεται ότι οι εξέδρες των επισήμων τοποθετήθηκαν δίπλα στο Μνημείο και όχι μπροστά από τα ονόματα των νεκρών των Τεμπών, διασφαλίζοντας την ορθή και τιμητική απεικόνιση των αναμνήσεων.

Η μαθητική παρέλαση κύλισε ομαλά, με τους μαθητές να παρουσιάζουν με σεβασμό τις εθνικές παραδόσεις και να αποτυπώνουν ζωντανά το μήνυμα του ΟΧΙ και της αντίστασης ενάντια στον φασισμό.

Η οργανωμένη και συγκροτημένη παρουσία τους συνέβαλε στο να διεξαχθεί η παρέλαση με σεμνότητα, αλλά και εορταστικό χαρακτήρα, προσφέροντας στους πολίτες της πρωτεύουσας μια αίσθηση υπερηφάνειας και ιστορικής συνέχειας.

Οι φετινές εκδηλώσεις έστειλαν ένα μήνυμα ενότητας και υπενθύμισαν τη σημασία της ιστορικής μνήμης, ενώ ταυτόχρονα αποτέλεσαν ευκαιρία για την αξιολόγηση της εφαρμογής νέων κανονισμών για την ασφάλεια και τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων. Η 28η Οκτωβρίου παραμένει μια ημέρα που ενώνει τους Έλληνες, τιμά τους προγόνους και δίνει έμπνευση στις νεότερες γενιές για την υπεράσπιση των αξιών της Δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments