Πολιτική

Ο Τσίπρας ανασχηματίζει την «Ιθάκη»: Οι 30 πρώτοι συνεργάτες και νέα στρατηγική

Ο Τσίπρας ανασχηματίζει την «Ιθάκη»: Οι 30 πρώτοι συνεργάτες και νέα στρατηγική
Ο πρώην πρωθυπουργός επανακάμπτει με το Επιστημονικό Συμβούλιο, περιοδείες και νέο βιβλίο

Ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται για μια δυναμική επαναδραστηριοποίηση στην πολιτική σκηνή της χώρας, με την προσεχή Πέμπτη να ανακοινώνει τα ονόματα των 30 πρώτων συνεργατών του, που θα στελεχώσουν το Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου του. Πρόκειται για το πρώτο βήμα της στρατηγικής του να ανανεώσει τη δημόσια εικόνα του και να επανασυνδεθεί με τη βάση της Αριστεράς.

Στο επόμενο στάδιο, περί τις 24 Νοεμβρίου, αναμένεται η έκδοση του βιβλίου του Τσίπρα, όπου θα αναδειχθούν οι συνεργασίες του με πρώην συντρόφους και η πολιτική του κατεύθυνση μέσα από τους διαλόγους και τις αναφορές στην «Ιθάκη». Η νέα φάση της δημόσιας παρουσίας του πρώην πρωθυπουργού θα συμπεριλάβει περιοδείες σε ολόκληρη τη χώρα, με στόχο να επαναφέρει τη σχέση εμπιστοσύνης με πολίτες και τοπικούς φορείς, και παράλληλα να προσελκύσει ένα ευρύτερο, προοδευτικό κοινό πέρα από τα όρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Στενός πυρήνας και βασικοί συνεργάτες

Στον σκληρό πυρήνα του νέου εγχειρήματος περιλαμβάνονται πρόσωπα που κινούνται ήδη στους ρυθμούς του νέου κόμματος του Τσίπρα, όπως:

  • Γιώργος Βασιλειάδης, πρώην υφυπουργός Αθλητισμού και αναπληρωτής γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ
  • Γιώργος Χουλιαράκης, πρώην υπουργός Οικονομικών
  • Δημήτρης Λιάκος, πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ
  • Μιχάλης Καλογήρου, διευθυντής πολιτικού γραφείου του Τσίπρα

Σημαντικό ρόλο στο πλευρό του Τσίπρα διαδραματίζουν επίσης η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, η οποία λειτουργεί ως άτυπη σύμβουλος, και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, προσφέροντας την εμπειρία του στο νέο εγχείρημα.

Στρατηγική και στόχοι

Η κίνηση του Τσίπρα δείχνει μια πολιτική επανεκκίνηση με στοχευμένη στρατηγική:

  • Ανανέωση δημόσιας παρουσίας μέσω περιοδειών και συναντήσεων με πολίτες
  • Διαμόρφωση νέας πολιτικής ταυτότητας μέσα από το βιβλίο «Ιθάκη»
  • Στελέχωση του Επιστημονικού Συμβουλίου με πρόσωπα έμπειρα αλλά και νεανικά
  • Επανεπιβεβαίωση δεσμών με την αριστερή βάση και ταυτόχρονη προσέλκυση προοδευτικών ψηφοφόρων

Με τα επόμενα βήματα να ανακοινώνονται το αμέσως προσεχές διάστημα, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται έτοιμος να αξιοποιήσει την εμπειρία του, το κύρος του και τις συνεργασίες του, ώστε να επανατοποθετηθεί δυναμικά στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας.

Πηγή: pagenews.gr