Πολιτική

Μητσοτάκης: «Το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο, σύμβολο διαλόγου, ειρήνης και πολιτιστικής συνέχειας»

Μητσοτάκης: «Το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο, σύμβολο διαλόγου, ειρήνης και πολιτιστικής συνέχειας»

Πηγή Φωτογραφίας: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΓΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΓΚΙΖΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ (Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/EUROKINISSI)

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε τα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα έργο-ορόσημο για την ανθρωπότητα και έναν θεσμό που ενώνει το παρελθόν με το μέλλον, την ιστορία με την πρόοδο και τον πολιτισμό με τη διεθνή συνεργασία.

Ένα μουσείο που ξεπερνά τα όρια του χρόνου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του για την ολοκλήρωση και τα επίσημα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου, εξήρε το όραμα και την αφοσίωση της αιγυπτιακής κυβέρνησης και του προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Ελ-Σίσι.«Το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο είναι κάτι περισσότερο από ένας χώρος διατήρησης της ιστορίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.«Είναι ένας θεσμός που γεφυρώνει εποχές, συνδέοντας τα διαχρονικά επιτεύγματα του παρελθόντος με τις προσδοκίες του παρόντος και τις υποσχέσεις του μέλλοντος».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το μουσείο αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο πολιτιστικής ενότητας και ειρήνης, καθώς προάγει τον διάλογο και την κατανόηση μεταξύ των λαών, μετατρέποντας τον πολιτισμό σε κινητήριο δύναμη προόδου και αλληλοσεβασμού.

Ισχυροί δεσμοί Ελλάδας – Αιγύπτου

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα και η Αίγυπτος είναι κληρονόμοι δύο από τους αρχαιότερους πολιτισμούς της Μεσογείου και συνδέονται με δεσμούς φιλίας, γεωγραφικής εγγύτητας και αμοιβαίου σεβασμού.
«Οι ρίζες αυτών των σχέσεων χάνονται στο χρόνο, στην εποχή που η Αλεξάνδρεια και η Αθήνα αντάλλασσαν γνώσεις, ιδέες και τέχνη, θεμελιώνοντας τη βάση του ανθρώπινου πολιτισμού», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Η στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών, πρόσθεσε, είναι σήμερα πιο ισχυρή από ποτέ. Δεν περιορίζεται στην πολιτική και την οικονομία, αλλά εκτείνεται σε κοινές πρωτοβουλίες για τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Η πολιτιστική κληρονομιά ως φάρος για το μέλλον

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι τα εγκαίνια του Μουσείου δεν αποτελούν απλώς ένα εθνικό επίτευγμα για την Αίγυπτο, αλλά μια παγκόσμια γιορτή του πολιτισμού.
«Οι θησαυροί του παρελθόντος δεν είναι απομεινάρια μνήμης, αλλά πηγές σοφίας και δημιουργικότητας που μας καθοδηγούν προς ένα φωτεινότερο μέλλον», δήλωσε.

Το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο, το οποίο φιλοξενεί χιλιάδες ανεκτίμητα αρχαιολογικά ευρήματα, αναμένεται να εξελιχθεί σε παγκόσμιο κέντρο μάθησης, έρευνας και πολιτιστικού διαλόγου.Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα αποτελέσει χώρο όπου «η ιστορία συναντά την ανθρωπότητα και το μεγαλείο του αιγυπτιακού πολιτισμού συνεχίζει να εμπνέει τις επόμενες γενιές».

Ένα κοινό όραμα για ειρήνη και πρόοδο

Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η ελληνοαιγυπτιακή φιλία δεν είναι μόνο πολιτική συμμαχία, αλλά όραμα κοινής πορείας προς την ειρήνη και την πρόοδο.«Η ιστορία μάς διδάσκει ότι οι πολιτισμοί που μοιράζονται τη γνώση και τη δημιουργία, οικοδομούν γέφυρες αντί για τείχη. Το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο είναι ένα λαμπρό παράδειγμα αυτής της αλήθειας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments