Οικονομία

Κατατέθηκε ρύθμιση για logistics cluster σε Ελευσίνα-Θριάσιο-Η χώρα δεν μπορεί να αποκρούει τέτοιες προτάσεις

Κατατέθηκε ρύθμιση για logistics cluster σε Ελευσίνα-Θριάσιο-Η χώρα δεν μπορεί να αποκρούει τέτοιες προτάσεις
Στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για την επέκταση των δραστηριοτήτων της ΟΝΕΧ και τον μετασχηματισμό του λιμανιού της Ελευσίνας σε εμπορικό και διαμετακομιστικό hub. Ψηφίζεται στις 27 Νοεμβρίου Πηγή: Protagon.gr

«First we take Elefsina, then we take Piraeus». Υπό τον Ντόναλντ Τραμπ και διά της προσωπικής απεσταλμένης του στην Αθήνα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, οι Αμερικανοί δείχνουν –σε μια παράφραση του γνωστού τραγουδιού του Λέοναρντ Κοέν– με διαδοχικά «χτυπήματα» (ήτοι προτάσεις και συμφωνίες) ότι έχουν έρθει για σοβαρές business στην Ελλάδα, το «προνομιούχο οικόπεδο» στην περιοχή της ΝΑ, που πλέον αποκτά βήμα-βήμα τη γεωπολιτική σημασία που του αξίζει.

Ετσι, σε συνέχεια των ενεργειακών deals, ήρθε και ο σχεδιασμός για τον μετασχηματισμό του λιμανιού της Ελευσίνας και του Θριασίου σε ενιαίο logistics cluster, το οποίο θα προσφέρει προηγμένες υπηρεσίες μεταφορών και αποθήκευσης. Ο στόχος, σε συνέχεια και των δηλώσεων Γκίλφοϊλ για τους Κινέζους της COSCO και το λιμάνι του Πειραιά που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «ίσως κάποια στιγμή βγει προς πώληση», προφανής: η δημιουργία ενός ισχυρού ανταγωνιστικού πόλου έναντι του μεγάλου εμπορευματικού κόμβου της COSCO στον Πειραιά. Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποκρούει τέτοιου είδους προτάσεις, έσπευσε να υπογραμμίσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης, στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, κάνοντας λόγο για «σωρευτική πρόταση» των Αμερικανών για το λιμάνι της Ελευσίνας. 

Το logistic hub που θα δημιουργηθεί από την ONEX, αναμένεται να λειτουργήσει ως εμπορευματικό κέντρο υψηλής δυναμικότητας σε μια κρίσιμη γεωπολιτικά περιοχή της Μεσογείου «Το ένα λιμάνι δεν αποκλείει τις δραστηριότητες του άλλου», θέλησε να επισημάνει. Εξάλλου, συμπλήρωσε, «και τώρα έχουμε ανταγωνισμό, γιατί έχουμε το λιμάνι του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, του Βόλου, του Ηρακλείου, της Ηγουμενίτσας.

Ωστόσο, ο Πειραιάς είναι ένα λιμάνι για κοντέινερ σε πολύ μεγάλο βαθμό», ενώ «η ιδέα για την Ελευσίνα αφορά περισσότερο τα λεγόμενα χύδην φορτία, έτσι ώστε να υπάρξει εξειδίκευση και σε έναν άλλον τομέα. Αρα το ένα δεν αποκλείει το άλλο». «Η Ελευσίνα έχει λιμάνι, και υπάρχει και χώρος, από όσο αντιλαμβάνομαι, δίπλα στο ναυπηγείο για να υπάρξει άλλο λιμάνι.

Η χώρα μας δεν μπορεί να αποκρούει προτάσεις», σημείωσε εμφατικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, η οποία προέβη, χωρίς χρονοτριβή, στην κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης που δίνει τη δυνατότητα στην ONEX του Πάνου Ξενοκώστα (εταιρεία η οποία ήδη δραστηριοποιείται στα ναυπηγεία Ελευσίνας με αμερικανική χρηματοδότηση) να επεκτείνει το φάσμα των εργασιών της. 

Ετσι, πέρα από τη ναυπηγική βιομηχανία, η εταιρεία με την οποία έχει συνάψει ομολογιακό δάνειο 125 εκατ. δολαρίων η κρατική αναπτυξιακή τράπεζα των ΗΠΑ, DFC, αναμένεται να κάνει δυναμικό μπάσιμο, τόσο στον εμπορικό και διαμετακομιστικό τομέα, όσο και στον ενεργειακό και αμυντικό τομέα. Υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων στην πολυεπίπεδη ελληνοαμερικανική συνεργασία, ο Κωστής Χατζηδάκης στάθηκε, τέλος, στην τηλεοπτική του συνέντευξη την Τρίτη, στη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας μας. Εκ των πραγμάτων –είπε– η Ελλάδα καθίσταται «όχι απόληξη της εμπορίας ρωσικού πετρελαίου, αλλά πύλη εισόδου του αμερικανικού φυσικού αερίου». Και με αυτόν τον τρόπο, «αναβαθμίζεται γεωστρατηγικά η χώρα και η Αμερική έχει κάθε λόγο να είναι ακόμα πιο κοντά στην Ελλάδα».

Πηγή: pagenews.gr