Ο Άδωνις διαλύει τον μύθο της Ζωής και του “διορισμένου ήρωα”
Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi/Ο Άδωνις διαλύει τον μύθο της Ζωής και του “διορισμένου ήρωα”
«Αυτό που ζούμε με την κ. Κωνσταντοπούλου έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Κάποιος πρέπει να πει τα πράγματα με το όνομά τους.» Με αυτή τη δήλωση, ο Άδωνις Γεωργιάδης έβαλε στο επίκεντρο τη θεσμική αλήθεια που πολλοί αποφεύγουν να πουν.
Λίστες ή προσωπικά προνόμια;
Ο Άδωνις τονίζει ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου χρησιμοποίησε τη λίστα για να αντικαταστήσει εκλεγμένους βουλευτές με δικούς της ανθρώπους, ανάμεσά τους και τον Δημήτρη Καραναστάση. «Δεν γίνεται να μιλάς για βρώμικο σύστημα και να το χρησιμοποιείς σαν προσωπικό εργαλείο», επισημαίνει.
Η κριτική του δεν είναι προσωπική επίθεση – είναι θεσμική παρατήρηση: η Δημοκρατία δεν λειτουργεί με αφηγήματα, αλλά με κανόνες και εντολή ψηφοφόρων.
Διορισμένος ήρωας; Η αλήθεια του Καραναστάση
Ο Καραναστάσης, βουλευτής χωρίς ψήφο, κουνάει το δάχτυλο σε όσους πάλεψαν για την εκλογή τους. Ο Άδωνις δεν το αφήνει ασχολίαστο: «Η δημοκρατική νομιμοποίηση έχει βάρος που δεν ακυρώνεται με προσωπικά δράματα.» Και όταν αποχωρεί επικαλούμενος “τοξικότητα” της Βουλής, η ουσία παραμένει: ο διορισμένος βουλευτής δεν μπορεί να γίνει πρότυπο ηρωισμού.
Θέατρο ή κοινοβούλιο;
Η Κωνσταντοπούλου αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας της σε υπεράσπιση του Καραναστάση αντί για το νομοσχέδιο. Ο Άδωνις δεν το αφήνει έτσι: «Ο χρόνος στη Βουλή δεν είναι για προσωπικές ιστορίες. Είναι για το δημόσιο συμφέρον.»
Το Mega και η ένταση με τον Ουγγαρέζο αποκάλυψαν το ίδιο μοτίβο: η πολιτική γίνεται τηλεοπτικό θέαμα, αλλά η θεσμική λογική εξαφανίζεται. Ο Άδωνις υπενθυμίζει ότι η πολιτική δεν είναι δράμα προσωπικό, είναι κανόνας και λογοδοσία.
Η παρέμβαση που όλοι χρειάζονται
Η κριτική του Άδωνι Γεωργιάδη είναι αιχμηρή, αλλά θεσμικά ορθή: θέτει ερωτήματα για τη χρήση της λίστας, τη δημοκρατική εντολή και τη σοβαρότητα της κοινοβουλευτικής παρουσίας.
Σε μια εποχή που η πολιτική συχνά γίνεται θέαμα, ο Άδωνις θυμίζει: «Η Δημοκρατία δεν λειτουργεί με προσωπικές ιστορίες. Λειτουργεί με κανόνες.»
Αυτό που ζούμε πλέον με την @ZoeKonstant έχει ξεπεράσει κάθε όριο εξευτελισμού και κάποιος πρέπει να πει τα πράγματα με το όνομα τους:
Η κα Πρόεδρος, μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, εκμεταλλεύτηκε το νόμο των κομμάτων -μιλάμε για τα ίδια αυτά κόμματα που θεωρεί… pic.twitter.com/UvPsd7WTfp
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) November 21, 2025
Πηγή: pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας