Nέα της αγοράς

Eurobank στα top-6 της Deutsche Bank: «Buy» στα 3,85€

Eurobank στα top-6 της Deutsche Bank: «Buy» στα 3,85€

Πηγή Φωτογραφίας: NurPhoto | Jakub Porzycki

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
2026: Η χρονιά της ανάπτυξης – Eurobank ξεχωρίζει με διεθνή επέκταση και +3% NII, μαζί με Barclays, Commerzbank και Erste

Η Eurobank λάμπει ξανά στα ευρωπαϊκά φώτα: Η Deutsche Bank την τοποθετεί στις έξι κορυφαίες επιλογές τραπεζών για το 2026, χαρακτηρίζοντας τη χρονιά ως «έτος ανάπτυξης» για τον κλάδο. Με σύσταση “buy” και στόχο 3,85€ (από τρέχον 2,95€, +30% upside), οι αναλυτές της DB βλέπουν στην ελληνική τράπεζα «έντονα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά» – πιστωτική επέκταση, διεθνή παρουσία και ανθεκτική κερδοφορία. Σε μια αγορά που ανακάμπτει από επιτόκια και γεωπολιτικά, η Eurobank «τρέχει μπροστά», με 45% εσόδων και 33% δανείων από εξωτερικό το 2026.

Deutsche Bank: 2026 = «The Year of Growth» – Eurobank «top story» με διεθνή «πύραυλο»

Οι αναλυτές της DB, σε ετήσιο outlook, προβλέπουν σταθερή επιτάχυνση για ευρωπαϊκές τράπεζες: +3% αύξηση NII (καθαρά έσοδα τόκων) πάνω από μέσο όρο, με πυλώνες κερδοφορία, αποτιμήσεις και ανάπτυξη. Η Eurobank ξεχωρίζει ως «growth story» – μοναδική ελληνική με σημαντική έκθεση εκτός συνόρων (Ρουμανία, Βουλγαρία), όπου η διείσδυση προϊόντων είναι χαμηλή και η δημιουργία πλούτου γρήγορη. Η εξαγορά Eurolife ενισχύει τα ασφαλιστικά, ενώ η πιστωτική επέκταση «τρέχει» με υψηλότερη δυναμική από Erste Group. «Η Eurobank μεγιστοποιεί αξία για μετόχους, με M&A και ανάπτυξη σε αναδυόμενες αγορές», τονίζουν, βλέποντας ROE πάνω από 15% το 2026.

Top-6 της DB: Eurobank & Erste «παραμένουν» – Εισέρχονται Barclays, Commerzbank, Monte Paschi

Από τα 12 περσινά picks, μένουν μόνο Eurobank και Erste Group – οι «σταθερές» με μεγαλύτερη δυναμική NII. Νέα εισόδου:

  • Barclays (UK): Αναδιάρθρωση και digital boost
  • Bank of Ireland: Ιρλανδικός boom
  • Commerzbank (Γερμανία): Επαναφορά κερδοφορίας
  • Monte dei Paschi (Ιταλία): Από κρατική σε ιδιωτική επιτυχία

Αποχωρούν UBS και BPER Banca. Η λίστα εστιάζει σε τράπεζες με υψηλή αύξηση δανείων και ανθεκτικότητα – και η Eurobank, με 45% εσόδων εκτός Ελλάδας (2026), «τρέχει» μπροστά.

Γιατί η Eurobank «ξεφεύγει»; Πιστωτική «πυραυλάκι», M&A και διεθνής «μαγεία»

Η DB βλέπει καθαρή αύξηση κερδών από πιστωτική επέκταση – Ελλάδα + εξωτερικό (Ρουμανία: +15% δάνεια, Βουλγαρία: retail boom). Η Eurolife προσθέτει ασφαλιστικά έσοδα, ενώ M&A (π.χ. CrediBank) ενισχύει ROE. «Μοναδική ελληνική με υψηλή ανάπτυξη εκτός – μεγαλύτερη από μέσο όρο», λένε. Με NII +3% και CET1 15%, η Eurobank «χτίζει» αξία – και οι μετοχές της, +25% YTD, «τρέχουν» προς 3,85€.

Πηγή: Pagenews.gr

Αφροδίτη Πάνου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Αφροδίτη Πάνου Κοινοβουλευτική Συντάκτρια
Εξειδικεύεται στο κοινοβουλευτικό και πολιτικό ρεπορτάζ, με καθημερινή κάλυψη των εργασιών της Βουλής, των νομοθετικών πρωτοβουλιών και των πολιτικών εξελίξεων. Παρακολουθεί στενά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και αναλύει ζητήματα δημόσιας πολιτικής και θεσμικής λειτουργίας. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην πολιτική δημοσιογραφία, την κάλυψη κοινοβουλευτικών θεμάτων και τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο