Ο κόσμος σοκαρίστηκε αυτή την εβδομάδα με σειρά γεγονότων που αποκάλυψαν το σκοτεινό πρόσωπο της εποχής μας: από ένα φρικτό έγκλημα για 1.100 ευρώ τζόγου στη Σαλαμίνα, μέχρι ρατσιστικές εκρήξεις ενός VP της Campbell Soup και φόβους φούσκας AI που βυθίζουν δισεκατομμύρια. Ας δούμε τα highlights που «πάγωσαν» την κοινή γνώμη.
Σαλαμίνα: Η νύφη που βασάνισε 30 λεπτά την πεθερά της για χρέη τζόγου
Ένα έγκλημα που συγκλόνισε: Η 46χρονη νύφη δολοφόνησε την 75χρονη πεθερά της στη Σαλαμίνα, στήνοντας ψεύτικη ληστεία για να κλέψει 1.100 ευρώ που χρωστούσε στον τζόγο. Η ηλικιωμένη, με κινητικά προβλήματα, βασανίστηκε 30 λεπτά με χτυπήματα σε κεφάλι, τράχηλο και θώρακα – και οι κραυγές της καταγράφηκαν σε ηχητικό ντοκουμέντο από κάμερες που η δράστηδα ξέχασε να απενεργοποιήσει τον ήχο.
Η ομολογία της παγώνει: «Οδηγήθηκα στη δολοφονία λόγω χρεών από τζόγο. Φώναζε και φοβήθηκα ότι θα με αναγνωρίσει – την χτύπησα, έψαξα για χρυσαφικά και έφυγα». Βρέθηκαν κοσμήματα στο σπίτι της, ενώ τα 8.000€ που είχε μαζέψει ο σύζυγός της για επιστροφή «εξαφανίστηκαν». Η κόρη του θύματος την υποπτευόταν από την αρχή – και ίχνη αίματος στο τιμόνι την πρόδωσαν. Η 46χρονη, υποψήφια Χρυσής Αυγής (2012-2019), έπαιζε θέατρο 3 εβδομάδες – μέχρι η αστυνομία να «σπάσει» την υπόθεση.
Campbell Soup: Ο VP «ξεφουσκώνει» τα προϊόντα – «Σούπες για φτωχούς και 3D κρέας!» (audio)
Η Campbell Soup, εμβληματική μάρκα με κονσέρβες που ενέπνευσαν τον Andy Warhol, αντιμετωπίζει αγωγή από πρώην υπάλληλο μετά από κρυφή ηχογράφηση όπου ο VP Martin Bally βλαστημάει τα προϊόντα και κάνει ρατσιστικά σχόλια. Ο Robert Garza, cybersecurity analyst (προσλήφθηκε Σεπτ. 2024), κατέγραψε τον Bally σε εστιατόριο (Νοέμβριος 2024) να λέει: «Έχουμε στά για φτωχούς. Ποιος αγοράζει τα στά μας; Εγώ δεν αγοράζω πια Campbell – βιομηχανικό κρέας από 3D printer, δεν θέλω κοτόπουλο από εκτυπωτή».
Ο Garza, Ινδός, κατήγγειλε και ρατσιστικά για συναδέλφους: «Οι Ινδοί είναι ηλίθιοι, δεν αντέχω να δουλεύω μαζί τους». Απολύθηκε 20 μέρες μετά (30/1/2025), κατηγορώντας retaliation. Η αγωγή (Wayne County Circuit Court, 20/11/2025) ζητά αποζημίωση για hostile environment. Η Campbell: «Απαράδεκτα σχόλια – ο Bally είναι σε άδεια, ερευνούμε». Η Florida AG ερευνά ποιότητα προϊόντων – και οι καταναλωτές «βράζουν».
AI φούσκα «σκάει»: Google Gemini 3 «γκρεμίζει» Nvidia – $200 δισ. απώλειες!
Η Google «χτυπάει» την Nvidia: Το Gemini 3, εκπαιδευμένο αποκλειστικά σε TPUs (δικά της chips), ξεπέρασε ChatGPT – και οι μετοχές Nvidia βούλιαξαν 4,4% (-$200 δισ. κεφαλαιοποίηση) σε μια μέρα! Nasdaq -0,2%, Super Micro -3,7%, Oracle -2%, CoreWeave -3,7%. Η Meta διαπραγματεύεται δισεκατομμύρια για Google TPUs, στέλνοντας Nvidia -3,6% premarket. Αναλυτές: «Pincer movement – Google κλείνει gap με OpenAI».
Mike O’Rourke (Jones Trading): «Η αγορά βλέπει Google ως AI ηγέτη». Nomura: «Επανακαθορίζει ιεραρχία». Burry και Thiel πουλάνε, 45% managers βλέπουν top tail risk (BofA). Nasdaq +100% από ChatGPT (2022), αλλά -2,2% Νοέμβριος – με S&P σε 23x earnings, υψηλότερα από 2000. BlackRock: «Ομαλή προσγείωση» – αλλά MIT: 95% AI εταιρειών χωρίς ROI. Η φούσκα φουντώνει!
ΟΗΕ-σοκ: Κάθε 10 λεπτά γυναίκα δολοφονείται από σύντροφο – 50.000 νεκρές το 2024!
Κάθε 10 λεπτά, μια γυναίκα ή κορίτσι δολοφονείται από σύντροφο ή συγγενή – 50.000 θύματα το 2024, σύμφωνα με UNODC/UN Women. Το 60% των φόνων γυναικών γίνονται εντός σπιτιού, με 137 θανάτους/ημέρα. Η Σάρα Χέντριξ: «Ξεκινά με έλεγχο, απειλές, deepfakes – γίνεται γυναικοκτονία». Ο Τζον Μπραντολίνο: «Το σπίτι είναι επικίνδυνο μέρος». Ζητούν νόμους για online βία και λογοδοσία – πριν γίνει θάνατος.
Πηγή: Pagenews.gr
