Ελλάδα

Καρυστιανού για δίκη Τεμπών: «Η διαδικασία έπρεπε να είναι διαφορετική, με άλλους κατηγορούμενους»

Καρυστιανού για δίκη Τεμπών: «Η διαδικασία έπρεπε να είναι διαφορετική, με άλλους κατηγορούμενους»

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//Καρυστιανού για δίκη Τεμπών: «Η διαδικασία έπρεπε να είναι διαφορετική, με άλλους κατηγορούμενους»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Συγγενείς θυμάτων και συνήγοροι εκφράζουν απογοήτευση για τη διαχείριση του βιντεοληπτικού υλικού και τη διαδικασία της δίκης.

Η δίκη για τη διαχείριση του βιντεοληπτικού υλικού μετά το δυστύχημα των Τεμπών συνεχίζεται, προκαλώντας απογοήτευση στους συγγενείς των θυμάτων και στους δικηγόρους τους, καθώς η εκδίκαση φαίνεται να αναλώνεται σε διαδικαστικά ζητήματα και όχι στην ουσία της υπόθεσης.

Οι κατηγορούμενοι είναι δύο πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ και ένα στέλεχος της Interstar Security, και η δίκη επικεντρώνεται στη διαχείριση του βιντεοληπτικού υλικού που σχετίζεται με το τραγικό γεγονός.

Πυρά Καρυστιανού στον Εφέτη Ανακριτή

Η Μαρία Καρυστιανού δήλωσε στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας:

  • «Δεν υπήρχε μια αίθουσα να υποδεχθεί όλο τον κόσμο. Αυτό δείχνει έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπό μας».
  • «Ελπίζω την επόμενη φορά που θα είμαστε στη Λάρισα να υπάρχει αίθουσα, να ξεκινήσει σωστά η διαδικασία και να οδηγηθούμε στην εύρεση της αλήθειας».
  • «Αυτή η δίκη έπρεπε να είναι διαφορετική, με διαφορετικούς κατηγορούμενους ή πιο εμπλουτισμένο κατηγορητήριο», τόνισε, ζητώντας να κληθεί και ως μάρτυρας για να δώσει εξηγήσεις.

Οι δηλώσεις της προσδίδουν νέα διάσταση στη διαδικασία, αναδεικνύοντας τη διαμάχη γύρω από τη διαχείριση κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων.

Σχόλια συνηγόρων και συγγενών

  • Ο Αντώνης Ψαρόπουλος σημείωσε: «Δυστυχώς σήμερα η όλη διαδικασία αναλώθηκε στα ζητήματα της αίθουσας».
  • Ο Ηλίας Παπαγγελής τόνισε: «Όσα εμπόδια και να βάλουν εμείς θα είμαστε παρόντες μέχρι το τέλος».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, δήλωσε: «Σήμερα παρακολουθούμε άλλο ένα επεισόδιο των προσπαθειών της κυβέρνησης να μπαζώσει την υπόθεση του εγκλήματος των Τεμπών». Ο Γιώργος Κουτσόπουλος, που έχασε τον εγγονό του Τάσο στην τραγωδία, παρευρέθηκε επίσης στη δίκη, ζητώντας για μία ακόμη φορά δικαίωση.

Πηγή: pagenews.gr

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Κάλυψη διεθνών πολιτικών εξελίξεων, γεωπολιτικών ανακατατάξεων, διπλωματικών σχέσεων και θεμάτων διεθνούς ασφάλειας. Παρακολούθηση κρίσεων, πολέμων, διεθνών οργανισμών και στρατηγικών εξελίξεων με έμφαση στην έγκυρη ενημέρωση και την αναλυτική προσέγγιση. Δημοσιογράφος με 20ετή εμπειρία στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ. Απόφοιτος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική. Έχει καλύψει σημαντικά διεθνή γεγονότα, συνόδους κορυφής, εκλογικές αναμετρήσεις και περιφερειακές κρίσεις σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο. Διαθέτει εμπειρία στην παραγωγή αναλύσεων για θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας, ενέργειας και διεθνούς διπλωματίας, συνεργαζόμενος με ενημερωτικούς οργανισμούς και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης.