Χατζηδάκης για αγρότες: «Τέλος του χρόνου θα έχουν λάβει περισσότερα χρήματα από πέρυσι»
Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//Χατζηδάκης για αγρότες: «Τέλος του χρόνου θα έχουν λάβει περισσότερα χρήματα από πέρυσι»
Ο Κωστής Χατζηδάκης, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τόνισε στον ΣΚΑΪ τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου ότι τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου δεν πρέπει να υποτιμηθούν, καθώς φέτος επηρεάζονται από τις αναταράξεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «είμαστε σε φάση σχετικής κανονικοποίησης» και ότι έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση της διαδικασίας πληρωμών.
Μεγάλες πληρωμές τον Δεκέμβριο
Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε:«Φέτος ο Δεκέμβριος θα είναι ο μήνας των μεγάλων πληρωμών. Τέλος του χρόνου θα έχουμε δώσει περισσότερα χρήματα εν συγκρίσει με πέρυσι», προσθέτοντας:«Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να είμαστε εμπρόθεσμοι, η Ελλάδα δεν θα χάσει ούτε ένα ευρώ», με τη μεγαλύτερη ενίσχυση να δίνεται στους συνεπείς αγρότες.
Επιπλέον, ανέφερε ότι ορισμένοι κτηνοτρόφοι αδικήθηκαν από τον μαθηματικό τύπο, γι’ αυτό θα δοθεί συμπληρωματική ενίσχυση.
Σχετικά με τις κινητοποιήσεις
Απαντώντας στις αγροτικές κινητοποιήσεις και το κλείσιμο δρόμων, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε:
«Εμείς προσπαθούμε με ειλικρίνεια να αντιμετωπίσουμε το θέμα, μακριά από εμάς η λογική του θαυματοποιού. Έχω απόλυτη αντίληψη των προβλημάτων που έχουν ειδικά ορισμένες κατηγορίες φέτος. Αλλά, δεν νομίζω – οι ίδιοι θα το κρίνουν – ότι το κλείσιμο των δρόμων που στρέφεται εναντίον άλλων ομάδων και της τοπικής κοινωνίας βοηθάει. Δεν θέλω όμως να κουνήσω το δάχτυλο ακριβώς διότι έχει προϋπάρξει όλο αυτό το διάστημα με τις καθυστερήσεις που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε συντονισμένα και σοβαρά».
Το σχόλιο σας