Πολιτική

Μαρία Καρυστιανού καταγγέλλει ατιμωρησία πολιτικών και αγροτική κρίση: Φωνή οργής στους δρόμους

Μαρία Καρυστιανού καταγγέλλει ατιμωρησία πολιτικών και αγροτική κρίση: Φωνή οργής στους δρόμους

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//Μαρία Καρυστιανού καταγγέλλει ατιμωρησία πολιτικών και αγροτική κρίση: Φωνή οργής στους δρόμους

Οι αγρότες στους δρόμους, η κυβέρνηση αμήχανη και η αντιπολίτευση με παχιά λόγια – η ρίζα του κακού και οι απαιτήσεις λογοδοσίας.

Η Μαρία Καρυστιανού επανέρχεται στο προσκήνιο με μια έντονη ανάρτηση στο X, αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις των αγροτών και στη συνολική διαχείριση κρίσεων από το πολιτικό σύστημα. Σύμφωνα με την ίδια, οι διαδηλώσεις για την επιβίωση των αγροτών και τα αφανισθέντα ζώα καταλήγουν σε άκαρπη εκτόνωση, καθώς η κυβέρνηση προσφέρει «ψίχουλα», ενώ η αντιπολίτευση περιορίζεται σε λόγια στήριξης χωρίς ουσία.

Η ρίζα του προβλήματος

Η κ. Καρυστιανού εντοπίζει ως βασική αιτία την ατιμωρησία των πολιτικών, υποστηρίζοντας ότι το Άρθρο 86 του Συντάγματος λειτουργεί ως «ξεπλύμα» και προστατεύει τους υπεύθυνους, αφήνοντας τη χώρα με παθογένειες που συσσωρεύονται επί δεκαετίες. Παράλληλα, κατήγγειλε επίσημη τρομοκρατία κατά μαρτύρων που καταγγέλλουν πολιτικούς, δημιουργώντας κλίμα ατιμωρησίας και πολιτικής ασυδοσίας.

Τα βασικά αιτήματα της Καρυστιανού

Η ανάρτηση διατυπώνει σαφή και αισιόδοξα αλλά αυστηρά αιτήματα:

  1. Μη εφαρμογή του Άρθρου 86 για πολιτικές ευθύνες.
  2. Πλήρη λογοδοσία όλων των πολιτικών, αναφέροντας υποθέσεις όπως Τέμπη, ΟΠΕΚΕΠΕ, Υποκλοπές, Novartis, Μάτι και άλλα οικονομικά ή δια βίου εγκλήματα.
  3. Επιστροφή των κλεμμένων χρημάτων στα δημόσια ταμεία και άμεση διανομή στην κοινωνία.
  4. Δήμευση περιουσίας των υπευθύνων.
  5. Καταβολή προστίμων από τους υπαίτιους και όχι από τους πολίτες.

Παραπολιτική διάσταση

Η ανάρτηση δεν περιορίζεται στα αγροτικά ζητήματα. Η κ. Καρυστιανού τονίζει την ανάγκη παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι τριτοκοσμική χώρα, αλλά χώρα με σύγχρονη διοίκηση που δικαιούται πλήρη εφαρμογή ενωσιακού δικαίου και έλεγχο των πολιτικών που εμπλέκονται σε σκάνδαλα ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Η ίδια μιλά για το «colpo grosso» που –κατά την άποψή της– στήθηκε με ευλογίες του πολιτικού συστήματος και της Ευρώπης, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνεχιζόμενη διασπάθιση κονδυλίων χωρίς ευθύνες.

Κοινοβουλευτική δράση και επόμενα βήματα

Η Καρυστιανού καλεί όλη την κοινωνία να συμμετάσχει σε συζήτηση–καταγγελία στο Ευρωκοινοβούλιο στις 9 Δεκεμβρίου, εστιάζοντας στο Άρθρο 86 και στην έλλειψη ποινικών διώξεων κατά πολιτικών που κατηγορούνται για κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, όπως η περίπτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η ανάρτηση κλείνει με έντονο κάλεσμα: «Φτάνει πια! Όλοι μαζί μέχρι τη δικαίωση!!», επιβεβαιώνοντας την αποφασιστικότητα για ουσιαστική αλλαγή και λογοδοσία.

Πηγή: pagenews.gr
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments