Πολιτική

Prorata: Ο Τσίπρας επιστρέφει – Χαμηλή εμπιστοσύνη και προτίμηση για Καρυστιανού

Prorata: Ο Τσίπρας επιστρέφει – Χαμηλή εμπιστοσύνη και προτίμηση για Καρυστιανού

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//Prorata: Ο Τσίπρας επιστρέφει – Χαμηλή εμπιστοσύνη και προτίμηση για Καρυστιανού

Οι πρώτες αντιδράσεις των πολιτών καταγράφουν φόβο, αδιαφορία και επιφυλάξεις για νέο κόμμα Τσίπρα

Η πιθανή επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στο πολιτικό προσκήνιο προκαλεί έντονες αντιδράσεις, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata για τη «Ναυτεμπορική». Η κοινωνία εμφανίζεται πολύ διχασμένη, με 29% να δηλώνει αδιάφορο, 21% θυμωμένο και μόλις 3% χαρούμενο με το ενδεχόμενο, ενώ η πρόθεση ψήφου για νέο πολιτικό φορέα υπό την ηγεσία του περιορίζεται στο 22%.

Συναισθήματα και αντίληψη του κοινού

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι πολίτες αντιλαμβάνονται τον Τσίπρα με μείγματα συναισθημάτων:

  • 29%Με αφήνει αδιάφορο
  • 21%Με θυμώνει
  • 13%Με κάνει να ελπίζω
  • 12%Μου προκαλεί περιέργεια
  • 11%Με θλίβει
  • 10%Με φοβίζει
  • 3%Με χαροποιεί

Τα κυριότερα μειονεκτήματα που αποδίδουν οι πολίτες στον πρώην πρωθυπουργό είναι η ασυνέπεια και η έλλειψη ειλικρίνειας, ενώ τα πλεονεκτήματα περιορίζονται στην ικανότητά του να συναισθάνεται τις ανησυχίες των απλών ανθρώπων και στον ακέραιο χαρακτήρα που του αναγνωρίζει ένα μικρό ποσοστό.

Προοπτική νέου κόμματος και πολιτικό κενό

Στην ερώτηση για το κατά πόσο ένα νέο κόμμα Τσίπρα θα μπορούσε να καλύψει το «αντιπολιτευτικό κενό», μόνο 31% απαντά θετικά, ενώ 65% εμφανίζεται επιφυλακτικό. Η πιθανότητα να φέρει σημαντικές ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό θεωρείται επίσης μικρή, με την κοινωνία να παραμένει σχετικά συγκρατημένη.

Στην υποθετική ερώτηση για τις επόμενες εκλογές μεταξύ κόμματος Τσίπρα και κόμματος Καρυστιανού, το 57% των πολιτών δεν θα επέλεγε κανένα, το 25% θα ψήφιζε Καρυστιανού και μόλις 16% Τσίπρα, καταδεικνύοντας τη σταθερή απήχηση της Μαρία Καρυστιανού ως ήρεμη πολιτική δύναμη.

Σταθεροποίηση της ΝΔ και κοινωνικές τάσεις

Σύμφωνα με τα ευρήματα της Interview, η ΝΔ παραμένει πρώτη με 30,8%, ανοίγοντας ψαλίδα 17 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ, ενώ οι πολίτες υποστηρίζουν ευρέως τους αγρότες: 7 στους 10 θεωρούν δικαιολογημένες τις διαμαρτυρίες, με πλειοψηφία να συμφωνεί με μπλόκα και κλείσιμο δρόμων ως μορφή πίεσης.

Όσο για την εμπιστοσύνη στους πολιτικούς, το 33,4% απαντά «κανέναν», ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει στην κορυφή με 30,8%, δείχνοντας ότι η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα και αξιοπιστία στον ελληνικό εκλογικό σώμα.

Πηγή: pagenews.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments