Πολιτική

Μυλωνάκης: Δεν είχα καμία πληροφόρηση ούτε ενημέρωσα κανέναν για επισυνδέσεις στη δικογραφία ΟΠΕΚΕΠΕ

Μυλωνάκης: Δεν είχα καμία πληροφόρηση ούτε ενημέρωσα κανέναν για επισυνδέσεις στη δικογραφία ΟΠΕΚΕΠΕ
«Τα στοιχεία καταρρίπτουν τα fake news της αντιπολίτευσης» ισχυρίστηκε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, απορρίπτοντας κατηγορηματικά κάθε ισχυρισμό περί συγκάλυψης ή κυβερνητικής παρέμβασης. Όπως τόνισε, η κυβέρνηση απαντά «με στοιχεία» στα όσα χαρακτήρισε fake news της αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας ότι η επιλογή της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής δείχνει τη βούληση για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο κ. Μυλωνάκης διέψευσε με έμφαση ότι είχε οποιαδήποτε πληροφόρηση ή ότι ενημέρωσε τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Μπουκώρο για επισυνδέσεις ή για το περιεχόμενό τους. Όπως σημείωσε, δεν θα μπορούσε εκ των πραγμάτων να έχει τέτοια γνώση, ενώ πρόσθεσε ότι ούτε ο ίδιος ο κ. Μπουκώρος τον έχει κατονομάσει ποτέ σε σχετικούς ισχυρισμούς. Στο ίδιο πλαίσιο, αναφέρθηκε και στις δημόσιες διαψεύσεις των βουλευτών Τάσου Χατζηβασιλείου και Μάξιμου Σενετάκη, οι οποίοι επίσης απέρριψαν κάθε εμπλοκή ή σχετική ενημέρωση.

Παράλληλα, χαρακτήρισε παράλογες τις αιτιάσεις ότι η μη υπουργοποίηση του Χρήστου Μπουκώρου το 2024 συνδεόταν με δήθεν γνώση επισυνδέσεων, απορρίπτοντας τα σενάρια περί πολιτικών ανταλλαγμάτων ή εσωκομματικών σκοπιμοτήτων. Ειδική αναφορά έκανε και στα περίφημα σενάρια για «μυστικό υπόμνημα» του πρώην προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Γρηγόρη Βάρρα, διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για άτυπο ενημερωτικό σημείωμα του Ιουνίου 2025, το οποίο δεν περιείχε καμία αναφορά σε ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι το συγκεκριμένο σημείωμα συνεκτιμήθηκε, ωστόσο η Νέα Δημοκρατία επέλεξε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και όχι Προανακριτικής, απορρίπτοντας τις κατηγορίες που είχαν διατυπωθεί εις βάρος των πρώην υπουργών Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη.

Στο τέλος της κατάθεσής του, ο κ. Μυλωνάκης κατήγγειλε προσωπικές επιθέσεις και απόπειρες εμπλοκής του στην υπόθεση από την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, διαψεύδοντας ότι ελέγχεται από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Αναφέρθηκε επίσης στην παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Νίκου Σαλάτα, τονίζοντας ότι είχε ζητήσει πλήρη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ότι την παραίτηση ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας, λόγω της έντασης που είχε δημιουργηθεί δημόσια.

Πηγή: pagenews.gr