Μαρουσάκης: Βαρομετρικό χαμηλό το Σάββατο φέρνει κακοκαιρία με μεγάλο όγκο νερού και ραγδαίες βροχές!
Πηγή Φωτογραφίας: FREEPIK/Forest covered with snow during daytime in the winter
Το βαρομετρικό χαμηλό που «ξεκλειδώνει» την κακοκαιρία
Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για σημαντική αλλαγή του καιρού από το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025, με την άφιξη οργανωμένου βαρομετρικού χαμηλού από θαλάσσια περιοχή βόρεια της Αφρικής (κόλπος Σύρτης). Το σύστημα θα κινηθεί ανατολικά-βορειοανατολικά, περνώντας από βορειότερα τμήματα της χώρας, φέρνοντας μεγάλο όγκο νερού, έντονες βροχές και καταιγίδες με μεγάλες ραγδαιότητες.
Μέχρι την Παρασκευή, ο καιρός παραμένει ήπιος με ηλιοφάνεια, πυκνές ομίχλες (κεντρική-βόρεια Ελλάδα, Αιγαίο) και χαμηλές θερμοκρασίες πρωί-βράδυ. Από το απόγευμα Παρασκευής αρχίζει η μεταβολή.
Σάββατο: Τα πιο έντονα φαινόμενα – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία
Το Σάββατο, ο καιρός επιδεινώνεται από δυτικά προς ανατολικά, με συννεφιά σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα. Από μεσημέρι και μετά:
- Μεγάλες εντάσεις και ραγδαιότητες σε νότια και ανατολική Πελοπόννησο, Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα.
- Πιθανές καταιγίδες και στην Αττική.
- Δυτικότερα-βορειότερα, υψηλές πιέσεις περιορίζουν ένταση φαινομένων.
Η κακοκαιρία συνοδεύεται από ψυχρή εισβολή, με πτώση θερμοκρασίας και χιόνια σε ψηλά βουνά.
Κυριακή και γιορτές: Ασταθείς συνθήκες μέχρι Πρωτοχρονιά
Την Κυριακή, η κακοκαιρία μετατοπίζεται σε ανατολικό-νοτιοανατολικό Αιγαίο. Οι άστατες συνθήκες συνεχίζονται τουλάχιστον μέχρι αλλαγή έτους, με αρκετές βροχές, χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια κοντά σε βουνά. Προς Πρωτοχρονιά, δεν αποκλείεται χιόνι σε χαμηλότερα υψόμετρα.
Ο Μαρουσάκης τονίζει ότι η αλλαγή ανοίγει «πόρτα» για διαδοχικές κακοκαιρίες με εξάρσεις και υφέσεις μέχρι αρχές νέου έτους.
Πηγή: Pagenews.gr
Το σχόλιο σας