Tο Ιράν καταδίκασε μέσω ανακοίνωσης «σθεναρά την αμερικανική στρατιωτική επίθεση» εναντίον της Βενεζουέλας, μετά τις εκρήξεις που συγκλόνισαν σήμερα την πρωτεύουσα της χώρας Καράκας.
Το Ιράν καταδικάζει “την αμερικανική στρατιωτική επίθεση” εναντίον της Βενεζουέλας
Υπενθυμίζεται ότι το Ιράν, διατηρεί στενές σχέσεις με τη Βενεζουέλα και σε ανακοίνωση της ιρανικής διπλωματίας αναφέρεται: «Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει σθεναρά την αμερικανική στρατιωτική επίθεση εναντίον της Βενεζουέλας και την κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας». Στην ίδια ανακοίνωση καταγγέλλεται «η παράνομη επίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών», εχθρού της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Ο αμερικανός Πρόεδρος πρόσθεσε στην ανάρτησή του ότι «η επιχείρηση διεξήχθη σε συνεργασία με τις αμερικανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου» και πως «λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν», καθώς «θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 11:00 (τοπική ώρα, 18:00 ώρα Ελλάδας) στο Μαρ-α-Λάγκο».
