ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Παπασταύρου: «Μέχρι τέλος Ιανουαρίου η σύμβαση Chevron στη Βουλή – Πρώτη γεώτρηση Exxon σε 12-15 μήνες»!

Παπασταύρου: «Μέχρι τέλος Ιανουαρίου η σύμβαση Chevron στη Βουλή – Πρώτη γεώτρηση Exxon σε 12-15 μήνες»!

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI/Παπασταύρου: «Μέχρι τέλος Ιανουαρίου η σύμβαση Chevron στη Βουλή – Πρώτη γεώτρηση Exxon σε 12-15 μήνες»!

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μιλά για υδρογονάνθρακες, σταθερότητα τιμολογίων ρεύματος και σύλληψη Μαδούρο – «Ασκούμε κυριαρχικά δικαιώματα παντού»

Σε μια συνέντευξη με πολλαπλά μηνύματα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου μίλησε στην ΕΡΤ (5 Ιανουαρίου 2026) για τις εξελίξεις στους ελληνικούς υδρογονάνθρακες, τα τιμολόγια ρεύματος και τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα. Ο υπουργός εξέφρασε αισιοδοξία για γρήγορη κύρωση συμβάσεων και τόνισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα απέναντι σε τουρκικές αμφισβητήσεις.

Υδρογονάνθρακες: Γρήγορη κύρωση Chevron και πρώτη γεώτρηση Exxon

Ο Παπασταύρου εστίασε στις έρευνες υδρογονανθράκων νοτίως και δυτικά της Κρήτης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα με πράξεις όπως ο θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός και τα θαλάσσια πάρκα.

Για τη σύμβαση Chevron: «Θέλω να ελπίζω ότι θα ολοκληρωθεί θετικά τις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου». Η σύμβαση βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο, θα υπογραφεί και θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τέλος Ιανουαρίου για κύρωση.

Για την ExxonMobil: «Σε 12-15 μήνες από τώρα θα έχουμε για πρώτη φορά ερευνητική γεώτρηση στην πατρίδα μας», εκτίμησε ο υπουργός. Η γεώτρηση θα δείξει αν τα δυνητικά κοιτάσματα είναι εμπορικά εκμεταλλεύσιμα.

Σταθερότητα στα τιμολόγια ρεύματος – Ελπίδες από τα «πορτοκαλί»

Ο υπουργός σχολίασε τη σταθερότητα στα τιμολόγια: «Δεν είναι εκεί που θέλουμε, αλλά παραμένουν αποκλιμακωμένα σε σχέση με έναν χρόνο πριν». Η μείωση οφείλεται σε κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Από Φεβρουάριο για επιχειρήσεις και Απρίλιο για νοικοκυριά, τα πορτοκαλί τιμολόγια θα επιτρέψουν ρύθμιση κατανάλωσης και χαμηλότερες τιμές για όσους προσαρμόζονται.

Σύλληψη Μαδούρο: «Δικτατορία ή Δημοκρατία; Η Ελλάδα με τη Δημοκρατία»

Ο Παπασταύρου τοποθετήθηκε ξεκάθαρα για τη σύλληψη Μαδούρο: «Ο Νικολάς Μαδούρο ήταν δικτάτορας. Είχε καταλύσει τη συνταγματική νομιμότητα, φυλάκιζε αντιπάλους και παραβίαζε κάθε έννοια Δημοκρατίας».

«Κανείς δεν θα χύσει δάκρυα, εκτός από συμπαθούντες του καθεστώτος στην Ελλάδα και λίγους συμμάχους», τόνισε, αναφέροντας τον Ερντογάν ως στενό σύμμαχο Μαδούρο (μεταφορά χρυσού, εμπορικές σχέσεις). «Το δίλημμα είναι δικτατορία ή Δημοκρατία; Η Ελλάδα είναι με τη Δημοκρατία», κατέληξε, διαχωρίζοντας από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι δηλώσεις Παπασταύρου αντικατοπτρίζουν ενεργειακή αυτοπεποίθηση και γεωπολιτική σαφήνεια, με την κυβέρνηση να προωθεί επενδύσεις και να υπερασπίζεται δημοκρατικές αξίες. Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για υδρογονάνθρακες και ενεργειακή πολιτική.

Πηγή: Pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments