Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τοποθετήθηκε το πρωί της Τρίτης για το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος από τη Μαρία Καρυστιανού, κρατώντας αποστάσεις από κάθε σχολιασμό σεναρίων και υποθετικών πολιτικών σχηματισμών. Όπως τόνισε, η κυβέρνηση επιλέγει να κινείται «στο γήπεδο του προγράμματος, των θέσεων και της εφαρμογής παραδοτέων», υπογραμμίζοντας ότι «μιλάμε με τα έργα μας και όχι με θεωρίες».
Απαντώντας σε ερώτηση για τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Interview, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε πως «το τι θα γίνει θα το δείξει η ιστορία», υπενθυμίζοντας ότι στο παρελθόν έχουν εμφανιστεί μονοπρόσωπα κόμματα που ξεκίνησαν με υψηλά ποσοστά, αλλά είτε δεν συμμετείχαν τελικά σε εκλογές είτε κατέγραψαν χαμηλά αποτελέσματα. Διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν προεξοφλεί ανάλογη πορεία για την κ. Καρυστιανού ή για τον Αλέξη Τσίπρα.
Στο ίδιο πλαίσιο, έθεσε ερωτήματα για τη δυνατότητα ενός κόμματος χωρίς σαφές πρόγραμμα να διαχειριστεί κρίσιμα ζητήματα, όπως η μεταναστευτική κρίση στον Έβρο, η πανδημία ή η διεθνής εκπροσώπηση της χώρας. «Θα μπορούσε ένα κόμμα χωρίς θέσεις να πάει στο Κογκρέσο και να μιλήσει;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε σύγκριση ανάμεσα στο 2015 και το 2027, επισημαίνοντας ότι «οι ‘πάμε κι όπου βγει’ κυβέρνησαν και από την αριστερά και από την άκρα δεξιά». Όπως είπε, το αποτέλεσμα ήταν κόστος 120 δισ. ευρώ, νέοι φόροι, καταδίκες υπουργών και διεθνείς σχέσεις που εξέθεσαν τη χώρα. «Την ακρίβεια θα τη λύσουν οι σοφιστείες και οι αφορισμοί ή η σοβαρή πολιτική με πρόγραμμα και ευθύνη;» κατέληξε.
Πηγή: pagenews.gr
Το σχόλιο σας