Χαρακτηριστικό της νοοτροπίας της είναι ότι ο αρχηγός της, Γκρ. Μποβίνο επαίνεσε τους πράκτορες που σκότωσαν τον Άλεξ Πρέτι, υπονοώντας ότι αυτός θα σκότωνε Συνοριοφύλακες, παρότι τα σχετικά βίντεο τον διαψεύδουν. Σημειώστε κι αυτό: Ομοσπονδιακός δικαστής απαγόρευσε στην κυβέρνηση Τραμπ «να καταστρέψει ή να αλλοιώσει» πειστήρια από τον θανάσιμο πυροβολισμό του Άλεξ Πρέτi.
Από τον Ιανουάριο του 2026 o Γκρέγκορι Μποβίνο είναι υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Συνοριακής Περιπολίας των ΗΠΑ που υπηρετεί ως «Διοικητής Ενόπλων Δυνάμεων» για τις εθνικές επιχειρήσεις επιβολής της νομοθεσίας για τη μετανάστευση στο εσωτερικό της χώρας. Ενώ συχνά αναφέρεται στα πρωτοσέλιδα των μέσων ενημέρωσης ως «ηγέτης της ICE» λόγω του ρόλου του προς το κοινό σε κοινές επιχειρήσεις, ο πραγματικός εργοδότης του είναι η Συνοριακή Περιπολία των ΗΠΑ.
Σε ποιές θέσεις υπηρέτησε πριν επιλεγεί για επικεφαλής του ICE
- Τακτικός Διοικητής: Ο Μποβίνο είναι η κεντρική φιγούρα που ηγείται της επιθετικής στρατηγικής εγχώριων απελάσεων της κυβέρνησης Τραμπ , και συγκεκριμένα της μεταφοράς πόρων της Συνοριακής Περιπολίας σε μεγάλες πόλεις-«καταφύγια».
- «Καταστροφείς καταφυγίων»: Ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει προσωπικά την ομάδα του «καταστροφείς καταφυγίων», δηλώνοντας ότι « δεν θα υπάρχουν καταφύγια» για παράνομους μετανάστες.
- Επικεφαλής Επιχειρήσεων: Διοίκησε αποστολές επιβολής του νόμου υψηλού κύρους, όπως:
- Επιχείρηση Midway Blitz (Σικάγο): Οδήγησε σε πάνω από 3.200 συλλήψεις το 2025.
- Επιχείρηση Επιστροφή στον Αποστολέα (Καλιφόρνια): Επιχειρήσεις στην κομητεία Κερν και στο Λος Άντζελες.
- Επιχειρήσεις Μινεσότα (2026): Επί του παρόντος, επιβλέπει την επιβολή του νόμου στις Δίδυμες Πόλεις από τον Ιανουάριο του 2026.
- Επιχείρηση Midway Blitz (Σικάγο): Οδήγησε σε πάνω από 3.200 συλλήψεις το 2025.
- Επιχείρηση Επιστροφή στον Αποστολέα (Καλιφόρνια): Επιχειρήσεις στην κομητεία Κερν και στο Λος Άντζελες.
- Επιχειρήσεις Μινεσότα (2026): Επί του παρόντος, επιβλέπει την επιβολή του νόμου στις Δίδυμες Πόλεις από τον Ιανουάριο του 2026.
Κατά τη δεύτερη προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ , ο Μποβίνο συμμετείχε στην μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης . Τον Ιούνιο του 2025, διορίστηκε τακτικός διοικητής μιας μαζικής επιχείρησης επιδρομής στο Λος Άντζελες που οδήγησε σε διαμαρτυρίες σε όλη την πόλη . Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, μετακόμισε στο Σικάγο για να υπηρετήσει ως διοικητής της Επιχείρησης Midway Blitz . Στις επιχειρήσεις του Λος Άντζελες και του Σικάγο, ο Μποβίνο ανέλαβε ρόλο δημόσιας επαφής.
Τον Ιανουάριο του 2026, η εφημερίδα The Guardian δημοσίευσε μια φωτογραφία του Μποβίνο σε μια διαμαρτυρία κατά του ICE μετά τη δολοφονία της Ρενέ Γκουντ, αφού το Der Spiegel έκανε παραλληλισμούς με την εμφάνιση ενός Ναζί αξιωματικού.
Από την Ρενέ Γκουντ στον Άλεξ Πρέτι
Στις 7 Ιανουαρίου 2026, την ίδια ημέρα της δολοφονίας της Renée Good από έναν πράκτορα της ICE στη Μινεάπολη, ο Bovino ήταν ο διοικητής της ICE που ήταν παρών όταν οι πράκτορες της ICE συγκρούστηκαν με μαθητές, προσωπικό, γονείς και γείτονες στο χώρο του Λυκείου Roosevelt στη Μινεάπολη. Η ICE χρησιμοποίησε χημικά ερεθιστικά σε σχολική ιδιοκτησία και ένας δάσκαλος δέθηκε με χειροπέδες και συνελήφθη στο Ομοσπονδιακό Κτίριο Whipple .
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την ημέρα της δολοφονίας του Άλεξ Πρέτι από έναν πράκτορα της ICE στη Μινεάπολη στις 24 Ιανουαρίου 2026, ο Μποβίνο δήλωσε χωρίς αποδεικτικά στοιχεία ότι το περιστατικό «μοιάζει με μια κατάσταση όπου ένα άτομο ήθελε να προκαλέσει τη μέγιστη ζημιά και να σφαγιάσει τις αρχές επιβολής του νόμου». Τα βίντεο και οι μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων δεν υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό, αντίθετα υποδεικνύουν ότι ο Πρέτι δεν κράδαινε όπλο ούτε επιτέθηκε σε ομοσπονδιακούς πράκτορες.
