Ελλάδα

Σοκ στα Τρίκαλα: Φρίκη χωρίς τέλος στη φωτιά της «Βιολάντα» – βρέθηκε και πέμπτη σορός

Σοκ στα Τρίκαλα: Φρίκη χωρίς τέλος στη φωτιά της «Βιολάντα» – βρέθηκε και πέμπτη σορός

Πηγή Φωτογραφίας: [384089] Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ "ΒΙΟΛΑΝΤΑ" ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Ανασύρθηκε και η πέμπτη σορός της νεκρής εργαζόμενης στην μπισκοτοποιία Βιολάντα στα Τρίκαλα

Εντοπίστηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης η σορός της πέμπτης γυναίκας που αγνοούνταν μετά την έκρηξη και τη φωτιά που ξέσπασε χθες στις εγκαταστάσεις της μπισκοτοβιομηχανίας Βιολάντα στα Τρίκαλα. Πρόκειται για την Αγάπη Μπουνοβα, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν σύζυγος, μητέρα και γιαγιά.

Η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε κοντά στις σορούς των άλλων τριών γυναικών, που είχαν βρεθεί πρώτες, ενώ στο συγκεκριμένο σημείο το έδαφος δεν είχε υποχωρήσει. Συνολικά, η φονική έκρηξη στο εργοστάσιο κόστισε τη ζωή σε πέντε εργαζόμενες.

Εντοπίστηκε η πέμπτη σορός από τη φωτιά στο εργοστάσιο Βιολάντα στα Τρίκαλα - Τα σενάρια για το πώς προκλήθηκε η έκρηξη
Αγάπη Μπουνόβα

Πώς έγινε η τραγωδία

Η τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 4:00 σε πτέρυγα του εργοστασίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, προηγήθηκε ισχυρή έκρηξη, η οποία συνέβαλε στην κατάρρευση του μεγαλύτερου μέρους του εργοστασίου και άφησε πέντε γυναίκες εγκλωβισμένες μέσα. Από τις 13 εργαζόμενες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο εργοστάσιο, οι οκτώ καταφέρανε να απομακρυνθούν με ασφάλεια, ενώ οι πέντε γυναίκες αγνοούνταν και αναζητούνταν αμέσως μετά το συμβάν.

Συνεχιζόμενες έρευνες και εμπλοκή των αρχών

Η Πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ, με τη συνδρομή μηχανημάτων έργου, εντόπισαν τις σορούς των τεσσάρων γυναικών χθες, ενώ η πέμπτη εντοπίστηκε σήμερα. Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για την αιτία της έκρηξης.

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) έχει ήδη μεταβεί στο σημείο και συλλέγει καταθέσεις από τους εργαζόμενους που κατάφεραν να σωθούν, προκειμένου να ρίξει φως στο γεγονός.

Παράλληλα, δύο πραγματογνώμονες έχουν οριστεί από την Αθήνα για να διερευνήσουν τις συνθήκες της έκρηξης, με έναν ηλεκτρολόγο μηχανικό, έναν χημικό μηχανικό και έναν πυροτεχνουργό να αναλαμβάνουν την ανάλυση των αιτίων.

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments