Ελλάδα

“Λάθος έγινε, θα αποζημιώσουμε” – Η ομολογία του Ρουβίκωνα για την επίθεση σε λάθος εταιρεία

“Λάθος έγινε, θα αποζημιώσουμε” – Η ομολογία του Ρουβίκωνα για την επίθεση σε λάθος εταιρεία

Πηγή Φωτογραφίας: screenshot//“Λάθος έγινε, θα αποζημιώσουμε” – Η ομολογία του Ρουβίκωνα για την επίθεση σε λάθος εταιρεία

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr στην Google
Ο Ρουβίκωνας παραδέχθηκε την επίθεση σε λάθος εταιρεία στις Αχαρνές, τα ξημερώματα της Δευτέρας (02.02.2026), χωρίς ωστόσο να ζητήσει συγγνώμη.

Στόχος της οργάνωσης ήταν τα γραφεία της Βιολάντα, όμως μέλη της εισέβαλαν σε γειτονική επιχείρηση, σπάζοντας με βαριοπούλες τις τζαμαρίες και προκαλώντας υλικές ζημιές.

Λίγες ώρες μετά την αποτυχημένη επίθεση, η αναρχική οργάνωση εξέδωσε ανακοίνωση, παραδεχόμενη ότι «έγινε λάθος» και ότι «υπήρξε λάθος αποδέκτης». Στο κείμενο συνεχίζει την επίθεση κατά του ιδιοκτήτη της Βιολάντα, υπενθυμίζοντας τη φονική έκρηξη στις εγκαταστάσεις της στα Τρίκαλα, όπου πέντε εργαζόμενες έχασαν τη ζωή τους.

Η οργάνωση υποστήριξε ότι η σύγχυση προέκυψε λόγω της γειτνίασης των δύο εταιρειών, επιχειρώντας να δικαιολογήσει το περιστατικό. «Οι δύο εταιρείες εφάπτονται μεταξύ τους, γι’ αυτό έγινε το μπέρδεμα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Παράλληλα, τόνισε ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τις ζημιές που προκλήθηκαν στην επιχείρηση που δέχθηκε την επίθεση και δεσμεύτηκε ότι θα αποκαταστήσει την κατεστραμμένη τζαμαρία με χρήματα της οργάνωσης.

«Τις ευθύνες μας, όπως πάντα, τις αναλαμβάνουμε. Η εταιρεία που χτυπήθηκε θα αποζημιωθεί για τις υλικές ζημιές της. Γιατί εμείς τα λάθη μας τα πληρώνουμε», αναφέρει η ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι η οργάνωση δεν σκοπεύει να αφήσει τις συνέπειες ανεξόφλητες.

Παρά την παραδοχή της ευθύνης, η απουσία οποιασδήποτε συγγνώμης προκάλεσε αντιδράσεις και ερωτήματα σχετικά με τη στάση του Ρουβίκωνα απέναντι στα λάθη του και την κοινωνική ευθύνη της οργάνωσης. Το περιστατικό αναδεικνύει την επικινδυνότητα τέτοιων ενεργειών και την ανάγκη για αυστηρή παρακολούθηση των ομάδων που προβαίνουν σε επιθέσεις, ακόμη και όταν οι στόχοι δεν είναι οι αρχικοί.

Η υπόθεση παραμένει σε εξέλιξη, με τις αρχές να αξιολογούν την ανακοίνωση και να εξετάζουν τις ενδεχόμενες νομικές συνέπειες για την οργάνωση, καθώς και την αποζημίωση της επιχείρησης που δέχθηκε την λανθασμένη επίθεση.

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο