Άδωνις: Η συνταγματική αναθεώρηση,η λαϊκή κυριαρχία,το ΠΑΣΟΚ που δεν τραβά,τα «δελφίνια» που… δεν κολυμπούν
Πηγή Φωτογραφίας: screenshot ANT1//Άδωνις: Η συνταγματική αναθεώρηση,η λαϊκή κυριαρχία,το ΠΑΣΟΚ που δεν τραβά,τα «δελφίνια» που… δεν κολυμπούν
«Άδωνις Γεωργιάδης, δεν κρύβομαι: “Αν φοβάσαι τον λαό, καλύτερα να μείνεις σπίτι σου”, η συνταγματική αναθεώρηση απαιτεί τόλμη, η μονιμότητα στο Δημόσιο έχει ξεφύγει και το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη “δεν τραβάει”. Τα δελφίνια στη ΝΔ μένουν ενυδρείο, γιατί η πολιτική λέγεται δυνατά, καθαρά και χωρίς υπεκφυγές»
«Αν φοβάσαι τον λαό, καλύτερα να μείνεις σπίτι σου και να μη μιλάς για δημοκρατία.»
Σήμερα μιλάω καθαρά, δυνατά και χωρίς υπεκφυγές. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, αποφασιστικότητα και πολιτική καθαρότητα, και αυτό βλέπετε στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη.
Συνταγματική αναθεώρηση: Τολμώ να πω την αλήθεια
Στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, δεν κρύβομαι πίσω από λέξεις. Η πολιτική δεν είναι για ψιθυριστά μηνύματα. Θέλω να πω καθαρά ότι η συνταγματική αναθεώρηση πρέπει να γίνει με ψυχραιμία, θεσμικό βάθος και χωρίς μικροκομματικά παιχνίδια.
Θυμάμαι την αναθεώρηση του 2008 όταν το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου γύρισε την πλάτη στην ίδια του τη θέση στο άρθρο 16. Η Ελλάδα έχασε 20 χρόνια προόδου επειδή η κομματική τακτική μπήκε πάνω από το εθνικό συμφέρον.
Για μένα, η δημοκρατία είναι λαϊκή εντολή, όχι τεχνοκρατικό εργαστήριο. Δεν πρέπει να φοβόμαστε τον λαό. Οι ανεξάρτητες αρχές πρέπει να υπηρετούν το κράτος και να λογοδοτούν, δεν μπορούν να αντικαθιστούν τη βούληση των πολιτών.
«Δεν πρέπει να φοβόμαστε τον λαό» – αυτό είναι το κλειδί της εποχής μας.
Μονιμότητα και λειτουργικό Δημόσιο
Η μονιμότητα στο Δημόσιο έχει φτάσει σε ακραίες καταστάσεις. Δεν μιλάω για απολύσεις ή ρεβανσισμό. Μιλάω για λειτουργικό Δημόσιο με ασφαλιστικές δικλίδες. Σήμερα, η πρόληψη γίνεται μέσω ΑΣΕΠ και το περιβάλλον είναι διαφορετικό. Μπορούμε ώριμα να συζητήσουμε αλλαγές χωρίς να τρομοκρατήσουμε τους υπαλλήλους.
Αυτό που κάποιοι δεν καταλαβαίνουν είναι ότι η θεσμική τόλμη προστατεύει τους πολίτες, όχι τα κομματικά συμφέροντα.
Κωνσταντοπούλου: Τοξικότητα που τιμωρείται
Να σας πω και κάτι για την κυρία Κωνσταντοπούλου. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να λέω την αλήθεια: η πολιτική της τοξικότητα και η μόνιμη αντιπαλότητα στη Βουλή είναι εμφανής. Προσπάθησε να με βάλει σε νομικές διαδικασίες, με μήνυση λίγα λεπτά πριν λήξει η προθεσμία, για να μην μπορώ να αντιδράσω.
Σε πολιτικό επίπεδο, αυτό δεν κάνει καλό στο κόμμα της. Και όπως λέω πάντα, η κοινωνία θα το αξιολογήσει στην κάλπη. Δεν πρόκειται για προσωπικές επιθέσεις, αλλά για ένα πολιτικό σύστημα που χρειάζεται υπευθυνότητα, όχι ατέρμονες αντιπαραθέσεις.
ΠΑΣΟΚ και Ανδρουλάκης: Η αδυναμία ως πολιτικό μήνυμα
Στην απέναντι όχθη, η Νέα Δημοκρατία δεν χρειάζεται να αλλάξει ηγεσία. Το ΠΑΣΟΚ δεν τραβάει, ούτε ο Ανδρουλάκης πολιτικά ούτε δημοσκοπικά. Όσο κι αν προσπαθούν, δεν είναι κυβερνητική εναλλακτική.
Όταν έχεις έναν ισχυρό πρωθυπουργό με καθαρή εντολή, τα δελφίνια στη ΝΔ μένουν ενυδρείο. Κανένα «δελφίνι» δεν μπορεί να κερδίσει κάτι μπροστά σε μια κυβέρνηση που δουλεύει και κερδίζει εμπιστοσύνη.
Ας μην γελιόμαστε: τα δελφίνια και οι θεωρητικές συζητήσεις για αρχηγούς είναι για χώρους όπου λείπει η πολιτική κυριαρχία. Στη ΝΔ, η πολιτική ισχύς είναι συγκεντρωμένη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, και αυτό το βλέπουν όλοι.
Το μεγάλο δίδαγμα: πολιτική με ευθύνη
Συνοψίζω: μιλάω για σταθερότητα, θεσμική τόλμη και λαϊκή εντολή. Δεν χαϊδεύω αυτιά. Δεν κάνω υπεκφυγές.
Η δουλειά μας είναι να βελτιώνουμε τη ζωή των πολιτών:
- Μειώνουμε τη φορολογία
- Ενισχύουμε το ΕΣΥ, μειώνουμε ουρές και αναμονές
- Ανακαινίζουμε νοσοκομεία και χτίζουμε νέα ογκολογικά
- Διανέμουμε φάρμακα υψηλού κόστους στους πολίτες άμεσα
Αυτά είναι πράξεις που μετρούν, όχι λόγια. Και αυτό δείχνει ποιος κυβερνά με ευθύνη και σχέδιο και ποιος μένει στα λόγια.
Με μένα και τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η πολιτική λέγεται καθαρά, δυνατά και χωρίς υπεκφυγές. Αυτό είναι η διαφορά.
Με τους Παναγιώτη Στάθη & Στέφανο Σίσκο στο “Καλημέρ… https://t.co/UVbs8AH7bl μέσω @YouTube
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) February 2, 2026
Πηγή: pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο