Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν υπάρχει Δένδιας και Γεωργιάδης – Υπάρχει Μητσοτάκης» [vid,pics]

Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν υπάρχει Δένδιας και Γεωργιάδης – Υπάρχει Μητσοτάκης» [vid,pics]

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi--screenshot OPEN TV/Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν υπάρχει Δένδιας και Γεωργιάδης – Υπάρχει Μητσοτάκης» [vid,pics]

Μήνυμα ενότητας για τα ελληνοτουρκικά, αιχμές για την «τουρκική προβοκάτσια» και σκληρή κριτική σε όσους –όπως είπε– επενδύουν σε εσωτερική διάσπαση και πρόχειρες πολιτικές τοποθετήσεις

Σε σαφές μήνυμα εσωτερικής συνοχής της κυβέρνησης προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν και τη δημόσια συζήτηση που ακολούθησε.

«Όλοι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας συναντούν τον εκάστοτε πρόεδρο της Τουρκίας. Η γεωγραφία μάς το επιβάλλει», τόνισε, απορρίπτοντας τις αιχμές ότι ο διάλογος συνιστά υποχώρηση.Μάλιστα, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εδώ μιλάνε οι Ρώσοι με τους Ουκρανούς που σκοτώνονται κάθε μέρα στο μέτωπο. Είναι ανοησία να λέμε ότι δεν μιλάμε με τους Τούρκους».

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι οι συναντήσεις δεν γίνονται για «κοσμοϊστορικά γεγονότα», αλλά για να διασφαλιστεί η αποκλιμάκωση: «Αν πετύχουμε ένα ακόμη διάστημα ήρεμων νερών στο Αιγαίο, αυτό είναι κέρδος για την Ελλάδα».

«Αθλία προβοκάτσια» και μήνυμα ενότητας

Απαντώντας στα σενάρια περί «σκληρού Δένδια» και «μαλακού Μητσοτάκη», ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για συνειδητή επιχείρηση υπονόμευσης από την Άγκυρα.

«Αυτό που έκανε ο κύριος Φιντάν ήταν στα όρια της προβοκάτσιας. Είναι μια αθλία προσπάθεια της Τουρκίας να διασπάσει το εσωτερικό μέτωπο της Ελλάδας», είπε, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν διαφορετικές «γραμμές» στην κυβέρνηση.

Και το διατύπωσε με απόλυτη σαφήνεια:«Δεν υπάρχει Δένδιας, Γεωργιάδης ή Πλεύρης. Υπάρχει Μητσοτάκης. Η κυβέρνηση είναι μία».

Υπενθύμισε μάλιστα ότι στο παρελθόν ο Νίκος Δένδιας είχε σταλεί στην Τουρκία κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού, ενώ και ο ίδιος ο Ερντογάν –παρά τις δημόσιες δηλώσεις του– τελικά συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Η κυβέρνηση εκπροσωπείται δια του Πρωθυπουργού. Έτσι λειτουργούν οι κοινοβουλευτικές δημοκρατίες», ανέφερε.

Οι «καραμέλες»

Με διάθεση να απαντήσει και στα παραπολιτικά σχόλια, αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα τουρκικών μέσων που –όπως είπε– έχουν στοχοποιήσει κατά καιρούς στελέχη της κυβέρνησης.«Η κυβέρνηση είναι μία, σας το είπα», επανέλαβε, απορρίπτοντας κάθε αφήγημα περί εσωτερικών διαφοροποιήσεων.

Αιχμές για Καρυστιανού και το ζήτημα των αμβλώσεων

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη δημόσια παρουσία της κυρίας Καρυστιανού, εκτιμώντας ότι η πολιτική της διαδρομή είναι ακόμη στην αρχή.

«Έχει πολύ δρόμο για να γίνει πραγματική πολιτικός. Κάθε φορά λέει κάτι πιο λάθος από την προηγούμενη», σχολίασε, καλώντας –όπως είπε– σε μεγαλύτερη προσοχή στις δημόσιες τοποθετήσεις.

Για το θέμα των αμβλώσεων ήταν κατηγορηματικός:

«Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη τέτοιο θέμα δεν υπάρχει. Δεν ξέρω γιατί το ανοίξαμε», σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι η σχετική συζήτηση αφορά ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ και όχι την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments