Διεθνή

Σάντσεθ κατά επέμβασης ΗΠΑ – Ισραήλ: «Όχι σε πόλεμο, ναι σε διπλωματία»

Σάντσεθ κατά επέμβασης ΗΠΑ – Ισραήλ: «Όχι σε πόλεμο, ναι σε διπλωματία»

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo//Σάντσεθ κατά επέμβασης ΗΠΑ – Ισραήλ: «Όχι σε πόλεμο, ναι σε διπλωματία»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Η Ισπανία απορρίπτει με σφοδρότητα τη μονομερή στρατιωτική δράση στο Ιράν – Προειδοποιεί για επικίνδυνη κλιμάκωση

Σε μια ξεκάθαρη και πολυσυζητημένη παρέμβαση στην τρέχουσα κρίση στη Μέση Ανατολή, ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε σήμερα ότι η Μαδρίτη απορρίπτει κατηγορηματικά τη “μονομερή στρατιωτική δράση”όπως την χαρακτήρισε που έχει ξεκινήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ εναντίον του Ιράν, εκφράζοντας βαθιά ανησυχία για τον κίνδυνο μιας ευρύτερης και παρατεταμένης σύγκρουσης.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), ο Σάντσεθ τόνισε ότι η χρήση στρατιωτικής βίας μεμονωμένα από κράτη – ακόμη και με πρόσχημα την αυτοάμυνα – συνιστά κλιμάκωση και υπονομεύει τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως η Ισπανία αποδοκιμάζει επίσης τις ενέργειες του ίδιου του ιρανικού καθεστώτος και των Φρουρών της Επανάστασης, ζητώντας όμως άμεση αποκλιμάκωση και πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

Η θέση της Ισπανίας έρχεται σε μια στιγμή που οι διεθνείς αντιδράσεις πολλαπλασιάζονται μετά τις πρόσφατες στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο έδαφος του Ιράν, που έχουν προκαλέσει έντονες αντιπαραθέσεις και ανησυχίες για περαιτέρω σύρραξη στη Μέση Ανατολή. Ο Σάντσεθ επανέλαβε πως η διπλωματία και ο διάλογος είναι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για να αποφευχθεί η επέκταση της κρίσης, καλώντας παράλληλα σε πλήρη τήρηση των κανόνων του διεθνούς δικαίου.

Αναλυτές σημειώνουν ότι η στάση της Ισπανίας αντικατοπτρίζει ευρύτερες ευρωπαϊκές ανησυχίες για ενδεχόμενη αναζωπύρωση συγκρούσεων στην περιοχή, με επιπτώσεις στην παγκόσμια σταθερότητα και στην ενεργειακή ασφάλεια. Σε συνδυασμό με παλαιότερες δηλώσεις που είχαν εκφράσει ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ενάντια στις μονομερείς στρατιωτικές επεμβάσεις, η σημερινή θέση της Μαδρίτης ενδέχεται να εντείνει το διεθνές αίτημα για ειρηνική επίλυση και διαπραγματεύσεις.

Πηγές:

Pagenews Editor
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Pagenews Editor Συντάκτης Ειδήσεων
Δημοσιογράφος με εμπειρία στη σύνταξη και επιμέλεια ειδησεογραφικού περιεχομένου, με έμφαση στη ροή της καθημερινής επικαιρότητας και την άμεση κάλυψη των σημαντικότερων εξελίξεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ασχολείται με πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και γενικού ενδιαφέροντος θέματα, διασφαλίζοντας την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του κοινού. Απόφοιτος Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, με εξειδίκευση στα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης και τη σύγχρονη ειδησεογραφία. Διαθέτει εμπειρία στην συγγραφή  online περιεχομένου, τη διαχείριση ειδησεογραφικής ύλης και την παρακολούθηση της επικαιρότητας σε πραγματικό χρόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο