Ζαχάροβα για αυξήσεις τιμών ενέργειας: Οι Ευρωπαίοι μέχρι το 20ό πακέτο κυρώσεων θα βρομοκοπάνε
Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo//Ζαχάροβα για αυξήσεις τιμών ενέργειας: Οι Ευρωπαίοι μέχρι το 20ό πακέτο κυρώσεων θα βρομοκοπάνε
Οι Ευρωπαίοι μέχρι το 20ό πακέτο κυρώσεων θα βρομοκοπάνε δηλώνει σαρκαστικά η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας τις αυξήσεις των τιμών στην ενέργεια λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή.
«Νομίζω ότι (οι Ευρωπαίοι) θα είναι σε καλή φόρμα για το εικοστό πακέτο κυρώσεων» δηλώνει χαρακτηριστικά η Μαρία Ζαχάροβα, προσθέτοντας emoji με… έναν ασβό.
Η ανάρτηση της Ζαχάροβα
«Η αύξηση των τιμών των καυσίμων, που προκλήθηκε από την αμερικανοϊσραηλινή επιθετικότητα εναντίον του Ιράν και την ενεργειακή εξάρτηση των Βρυξελλών, αναγκάζει τους ευρωπαίους να επινοούν συνεχώς νέους τρόπους αντίδρασης στην πραγματικότητα. Η μεγάλη ολλανδική εταιρεία Energiebank, που προμηθεύει ενέργεια στον πληθυσμό, πρότεινε στους πολίτες να «μειώσουν τη διάρκεια χρήσης του ντους».
Νομίζω ότι θα είναι σε καλή φόρμα για το εικοστό πακέτο κυρώσεων 🦨»
Η κοινή στρατιωτική διοίκηση του Ιράν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να «ετοιμαστούν» για 200 δολάρια το βαρέλι, καθώς η σύγκρουση συνεχίζεται, λέγοντας ότι δεν μπορεί να ελέγξει τις τιμές με «τεχνητά μέτρα».
Η Τεχεράνη ουσιαστικά σταμάτησε την κυκλοφορία εμπορευμάτων στα Στενά του Ορμούζ, από τα οποία διεξάγεται το ένα πέμπτο του παγκόσμιου εμπορίου πετρελαίου.
Στην ίδια ενημέρωση, η κοινή διοίκηση δήλωσε ότι η πολιτική του Ιράν για «αμοιβαία χτυπήματα» έχει τερματιστεί και ότι τώρα θα πραγματοποιεί «συνεχείς επιθέσεις».
Η τιμή-ρεκόρ για ένα βαρέλι αργού πετρελαίου Brent ήταν 147,50 δολάρια και σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2008, πριν από την κορύφωση της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Πηγή: pagenews.gr
Το σχόλιο σας