Σοκ έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη η δολοφονία ενός 20χρονου, ο οποίος βρέθηκε αιμόφυρτος λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ στην οδό Αργοναυτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νεαρό άτομο φέρει πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι στην πλάτη. Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν σκηνές αγωνίας, καθώς οι διασώστες του ΕΚΑΒ προσπαθούσαν επί πάνω από 50 λεπτά να τον επαναφέρουν, χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Σύμφωνα με τις περιγραφές των μαρτύρων, ομάδα τριών κουκουλοφόρων φαίνεται να καταδίωκε τον νεαρό πριν το αιματηρό επεισόδιο. Υπάρχουν υποψίες ότι το περιστατικό μπορεί να ήταν «καρτέρι θανάτου», με τους δράστες να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, γεγονός που δυσκολεύει τις έρευνες της Αστυνομίας. Το όνομα του θύματος εμφανιζόταν στη μεγάλη δικογραφία που είχε σχηματιστεί πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη και αφορούσε 10 άτομα, μέλη μιας ομάδας που αυτοαποκαλούνταν «αυτόκλητοι τιμωροί παιδόφιλων και παιδεραστών». Η ομάδα αυτή φέρεται ότι παγίδευε άτομα με ψεύτικα προφίλ ανηλίκων στο διαδίκτυο και στη συνέχεια τα ξυλοκοπούσε.
Οι έρευνες της ΕΛΑΣ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό των δραστών και την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό. Αρχικά, υπήρχαν ενδείξεις ότι το έγκλημα μπορεί να είχε οπαδικά κίνητρα, ωστόσο οι αρχές αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, εξετάζοντας τόσο προσωπικές διαφορές όσο και πιθανή σύνδεση με τη δικογραφία που αφορούσε την ομάδα των «τιμωρών».
Πηγή: pagenews.gr
