Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, προανήγγειλε νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας στα καύσιμα, καταγγέλλοντας τα διυλιστήρια και την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως βασικούς υπεύθυνους για την ακρίβεια. Σε συνάντηση με την Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων και την Ένωση Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης, παρουσίασε συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και την επιβολή πλαφόν στο περιθώριο διύλισης.
Αισχροκέρδεια και ευθύνες της κυβέρνησης
Ο Σωκράτης Φάμελλος επεσήμανε ότι η κύρια πηγή της ακρίβειας βρίσκεται στα διυλιστήρια, τα οποία – όπως ανέφερε – λειτουργούν «με τις πλάτες του κ. Μητσοτάκη». Τόνισε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν αντιμετωπίζουν τα ουσιαστικά προβλήματα της αγοράς και προσθέτουν βάρος στους καταναλωτές μέσω υψηλών έμμεσων φόρων. «Το πάρτι αισχροκέρδειας γίνεται με πρώτους υπεύθυνους τα διυλιστήρια», δήλωσε χαρακτηριστικά, ζητώντας άμεσες παρεμβάσεις.
Τροπολογία για μείωση του ΕΦΚ και πλαφόν στο περιθώριο διύλισης
Κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσε την υποβολή τροπολογίας στη Βουλή για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο χαμηλότερο επίπεδο που επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, προανήγγειλε νομοθετική παρέμβαση για την οριοθέτηση του περιθωρίου διύλισης, ώστε να σταματήσει η αισχροκέρδεια στα διυλιστήρια.
«Τα διυλιστήρια είναι η λέξη-φάντασμα που η κυβέρνηση αποφεύγει να αναφέρει τις τελευταίες ημέρες», τόνισε ο κ. Φάμελλος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για άμεση δράση και έλεγχο σε όλη την αλυσίδα εμπορίας, όχι μόνο στους τελικούς εμπόρους.
Ρόλος του Δημοσίου και έλεγχος της αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά ισχυροποίηση του Δημοσίου στα Ελληνικά Πετρέλαια και αυστηρή ρύθμιση της αγοράς ενέργειας. Ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι στα ολιγοπωλιακά πεδία όπως η ενέργεια απαιτείται έντονη παρουσία του κράτους, ώστε να προστατεύονται οι καταναλωτές και να περιορίζεται η αισχροκέρδεια. Παράλληλα, έθεσε ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα και τη διασφάλιση πλήρους ελέγχου σε όλα τα επίπεδα της αγοράς.Με τις προτάσεις του, ο Σωκράτης Φάμελλος επιχειρεί να θέσει στην ατζέντα της πολιτικής την προστασία των καταναλωτών από φαινόμενα αισχροκέρδειας, δείχνοντας ότι η πολιτική παρέμβαση είναι απαραίτητη για τη ρύθμιση της αγοράς καυσίμων. Η έμφαση σε μείωση του ΕΦΚ, πλαφόν στο περιθώριο διύλισης και ισχυρή παρουσία του Δημοσίου αποτυπώνει μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την προστασία της κοινωνίας.
Δημοσιογράφος με εμπειρία στη σύνταξη και επιμέλεια ειδησεογραφικού περιεχομένου, με έμφαση στη ροή της καθημερινής επικαιρότητας και την άμεση κάλυψη των σημαντικότερων εξελίξεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ασχολείται με πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και γενικού ενδιαφέροντος θέματα, διασφαλίζοντας την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του κοινού.
Απόφοιτος Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, με εξειδίκευση στα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης και τη σύγχρονη ειδησεογραφία. Διαθέτει εμπειρία στην συγγραφή online περιεχομένου, τη διαχείριση ειδησεογραφικής ύλης και την παρακολούθηση της επικαιρότητας σε πραγματικό χρόνο.
ΕΛΑΣ: Η Πολιτεία ζητά από τους δικηγόρους να συμπράξουν στο "κυνήγι κεφαλών"
Το τμήμα δικαιωμάτων της ΕΛΑΣ αναφέρει ότι η Πολιτεία ζητά από τους δικηγόρους να συμπράξουν στο ιδιότυπο "κυνήγι κεφαλών" της κυβέρνησης σε βάρος ευπαθών ομάδων πολιτών και δεσμεύεται ότι "την επομένη της ανάληψης της κυβέρνησης θα καταργήσει τη συγκεκριμένη ΚΥΑ"
Άδωνις για Καστελόριζο: «Το νησί δεν έμεινε ούτε θα μείνει χωρίς γιατρό–Τέλος στην προπαγάνδα κατά του ΕΣΥ»
Ο υπουργός Υγείας δίνει τη δική του απάντηση για τα γεγονότα στο Καστελόριζο, ξεκαθαρίζοντας ότι υπήρξε έγκαιρη αντικατάσταση των αγροτικών ιατρών και ότι το περιστατικό δεν συνδέεται ούτε με το ΕΣΥ ούτε με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
ΚΚΕ για το βίντεο της συνομιλίας του Ντόκου: Το μεγαλύτερο κενό ασφαλείας η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο
Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, σχολιάζοντας το βίντεο που φέρεται να καταγράφει συνομιλία του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, Θάνου Ντόκου, με άτομα που παρουσιάζονταν ως Ουκρανοί αξιωματούχοι
Παππάς: «Ο Φάμελλος να αποσαφηνίσει τον ρόλο του στον ΣΥΡΙΖΑ»
Την ανάγκη να μπει τέλος στην περίοδο της πολιτικής αβεβαιότητας στον ΣΥΡΙΖΑ και να χαραχθεί άμεσα μια σαφής στρατηγική ενόψει των επόμενων πολιτικών αναμετρήσεων υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς