Κόσμος

Οι ΗΠΑ επικήρυξαν τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ – Βομβάρδισαν με Β-2 stealth εγκαταστάσεις στο Ιράν

Οι ΗΠΑ επικήρυξαν τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ – Βομβάρδισαν με Β-2 stealth εγκαταστάσεις στο Ιράν
Το Ισραήλ συνεχίζει το σφυροκόπημα τόσο στην Τεχεράνη, όσο και σε άλλους στόχους στην επικράτεια του Ιράν
½ προσοχή στραμμένη στον ασφαλή διάπλου των Στενών του Ορμούζ συνεχίζεται για 14η ημέρα η κρίση στη Μέση Ανατολή και ο πόλεμος στο Ιράν. Στην Ουάσινγκτον φαίνεται να στρέφουν την προσοχή τους κατά βάση στις οικονομικές συνέπειες του πολέμου, εστιάζοντας τις επιθέσεις στα βαλλιστικά συστήματα της Τεχεράνης και στον στόλο της, ο συνδυασμός των οποίων είναι το κλειδί για τον έλεγχο των νευραλγικών Στενών.

Το Ισραήλ συνεχίζει το σφυροκόπημα τόσο στην Τεχεράνη, όσο και σε άλλους στόχους στην επικράτεια του Ιράν, ενώ βομβαρδίζει θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο και ετοιμάζεται για χερσαίες επιχειρήσεις.

Το Ιράν από την πλευρά του δείχνει να μην υπαναχωρεί, στέλνοντας κύματα από πυραύλους και drones προς το Ισραήλ, ενώ κτυπά και στόχους στις χώρες του Κόλπου, εστιάζοντας σε αμερικανικές βάσεις και εταιρείες που σχετίζονται με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Νεκρά δώδεκα μέλη του ιατρικού προσωπικού σε κέντρο υγείας στον νότιο Λίβανο

Axios: Ο Τραμπ απέρριψε πρόταση του Πούτιν να μεταφερθεί το εμπλουτισμένο ουράνιο του Ιράν στη Ρωσία

Το Ισραήλ έπληξε βάση κυανόκρανων της UNIFIL

Μια βάση των κυανόκρανων της UNIFIL στον νότιο Λίβανο χτυπήθηκε από ισραηλινά πλήγματα, μετέδωσε το Εθνικό Πρακτορείο Πληροφοριών (ΑΝΙ).

«Ισραηλινές οβίδες έπεσαν μέσα στο γενικό επιτελείο της ταξιαρχίας του Νεπάλ της προσωρινής δύναμης του ΟΗΕ (UNIFIL), στην πόλη Μαΐς αλ Τζάμπαλ», ανέφερε το πρακτορείο.

Η UNIFIL και ο ισραηλινός στρατός δεν έχουν επιβεβαιώσει προς το παρόν αυτήν την πληροφορία.

Πηγή: pagenews.gr