Οδηγός

ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το επίδομα των 748 ευρώ

ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το επίδομα των 748 ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το επίδομα των 748 ευρώ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το νέο επίδομα της ΔΥΠΑ ύψους 748 ευρώ, με τους δικαιούχους να πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στην Υπηρεσία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η ΔΥΠΑ καταβάλλει στους ωφελούμενους 748 ευρώ καθαρά τον μήνα (34 ευρώ ημερησίως για 22 ημέρες) και καλύπτει πλήρως την ασφάλισή τους για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επαγγελματικό κίνδυνο στον e-ΕΦΚΑ. Ειδικότερα, ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κτηνοτροφικό κλάδο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, για τη συμμετοχή τους στο νέο «Πιλοτικό Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας για 250 ανέργους ηλικίας άνω των 18 ετών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το επίδομα των 748 ευρώ

Στόχος του πιλοτικού προγράμματος είναι η απόκτηση πολύτιμης εργασιακής εμπειρίας από ανέργους, μέσω της τοποθέτησής τους σε επιχειρήσεις του κτηνοτροφικού κλάδου, καθώς και η ταυτόχρονη ενίσχυση των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας με καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο έχει εκπαιδευτεί σε σύγχρονες πρακτικές βιοασφάλειας.

Ποιοι οι ωφελούμενοι του προγράμματος

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι 250 εγγεγραμμένοι άνεργοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ηλικίας άνω των 18 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι ολοκλήρωσαν επιτυχώς το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης «Αρχές Βιοασφάλειας και Εφαρμογή Κατάλληλων Πρακτικών σε Κτηνοτροφικές Εκμεταλλεύσεις», διάρκειας 50 ωρών. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Λάρισας της ΔΥΠΑ, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Η εργασιακή εμπειρία διαρκεί 6 μήνες, με απασχόληση 6 ώρες ημερησίως και 5 ημέρες την εβδομάδα.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εντάσσονται ανάλογα με το προσωπικό που απασχολούν, ως εξής:

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας www.gov.gr, δηλώνοντας την ειδικότητα και τα προσόντα των θέσεων που επιθυμούν να προσφέρουν. Μετά την υποβολή της αίτησης, η ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα και οι εργασιακοί σύμβουλοι προχωρούν στην υπόδειξη των κατάλληλων υποψηφίων. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 1.205.589 ευρώ και θα καλυφθεί από πόρους της ΔΥΠΑ.

Πηγή: pagenews.gr

Pagenews Editor
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Pagenews Editor Συντάκτης Ειδήσεων
Δημοσιογράφος με εμπειρία στη σύνταξη και επιμέλεια ειδησεογραφικού περιεχομένου, με έμφαση στη ροή της καθημερινής επικαιρότητας και την άμεση κάλυψη των σημαντικότερων εξελίξεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ασχολείται με πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και γενικού ενδιαφέροντος θέματα, διασφαλίζοντας την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του κοινού. Απόφοιτος Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, με εξειδίκευση στα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης και τη σύγχρονη ειδησεογραφία. Διαθέτει εμπειρία στην συγγραφή  online περιεχομένου, τη διαχείριση ειδησεογραφικής ύλης και την παρακολούθηση της επικαιρότητας σε πραγματικό χρόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο