Για τέσσερις δεκαετίες η Trekking Hellas δημιουργεί μοναδικές εμπειρίες, έτσι όπως τις οραματίστηκαν από μια ιδέα που γεννήθηκε στα… Ιμαλάια, οι ιδρυτές Μιχάλης Τσουκιάς και Χρήστος Λάμπρης.
Από τις πρώτες πεζοπορικές διαδρομές και τις εξερευνητικές καταβάσεις ποταμών, μέχρι το σημερινό πανελλαδικό δίκτυο υπαίθριων εμπειριών, η Trekking Hellas συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση της outdoor κουλτούρας στη χώρα.
Σε μια επετειακή εκδήλωση, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον ιδρυτή Μιχάλη Τσουκιά, τιμώντας την παρακαταθήκη και το όραμά του για την ανάπτυξη των υπαίθριων δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, ενώ ο Χρήστος Λάμπρης βραβεύτηκε για τη διαχρονική του συμβολή στη δημιουργία και εξέλιξη της Trekking Hellas.
Με αυτό το συμβολικό σημείο εκκίνησης, η Trekking Hellas γιόρτασε τα 40 χρόνια δραστηριότητας, σηματοδοτώντας παράλληλα την έναρξη της πρωτοβουλίας Outdoors Greece – Η Ελλάδα στη Φύση.
Η υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή τόνισε ότι οι δραστηριότητες στη φύση αποτελούν σημαντικό μοχλό βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, καθώς «συνδέουν την εμπειρία του ταξιδιώτη με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την ανάδειξη των τοπικών πόρων και την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών». Παράλληλα υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού και ιδιαίτερα του τουρισμού υπαίθρου αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την Ελλάδα, με στόχο την ανάδειξη των ελληνικών βουνών και φυσικών περιοχών ως προορισμών τεσσάρων εποχών.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν θεματικές συζητήσεις για την εξέλιξη του outdoor τουρισμού, τον ρόλο της εκπαίδευσης και τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου στην Ελλάδα.
Από το 1986 μέχρι σήμερα, η Trekking Hellas έχει εξελιχθεί σε ένα πανελλαδικό δίκτυο 25 βάσεων σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπαίθριων εμπειριών όπως πεζοπορία, rafting, canyoning, sea kayak και πολυθεματικές δραστηριότητες στη φύση.
Με αφορμή την επέτειο των 40 ετών παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία Outdoors Greece, ένα πρόγραμμα δράσεων που φιλοδοξεί να ενισχύσει τη θέση της χώρας ως προορισμού outdoor εμπειριών όλο τον χρόνο, συνδέοντας τη φύση με τη βιωσιμότητα, την εκπαίδευση και την τοπική ανάπτυξη.
«Η σημερινή βραδιά ήταν μια στιγμή μεγάλης συγκίνησης, γιατί μας έφερε ξανά κοντά με την ιστορία μας. Αναπολήσαμε πρόσωπα, στιγμές και σταθμούς που σημάδεψαν την πορεία της Trekking Hellas όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν όμως και μια στιγμή μεγάλης χαράς, γιατί είδαμε μαζί το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της εταιρείας μας μέσα από τους ανθρώπους της. Και αυτό που μένει στο τέλος είναι η αισιοδοξία: αισιοδοξία για το μέλλον, για τη δυναμική, την ποικιλία και τον επαγγελματισμό που χαρακτηρίζουν σήμερα την Trekking Hellas», ανέφερε ο Στέφανος Σιδηρόπουλος, CEO Trekking Hellas.
Πηγή: pagenews.gr
