Κωνσταντοπούλου για Τέμπη: «Με σκυμμένο κεφάλι έπρεπε να είναι εδώ όσοι σκότωσαν τα παιδιά»
Πηγή Φωτογραφίας: Δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, κυρίως νέους ηλικίας 15 έως 25 ετών, στην Λάρισα, Τετάρτη 1 Απριλίου 2026. Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπονται 36 άτομα, ενώ οι μάρτυρες ξεπερνούν τους 350. Περισσότερα από 230 πρόσωπα - συγγενείς θυμάτων, επιζώντες και φορείς - θα παραστούν προς υποστήριξη της κατηγορίας. Οι 33 από τους κατηγορούμενους αντιμετωπίζουν βαριές κακουργηματικές κατηγορίες. Στο εδώλιο βρίσκονται στελέχη από όλο το φάσμα του σιδηροδρομικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ, της ΡΑΣ, καθώς και της Hellenic Train. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Ξεκινά σήμερα Τετάρτη (01/04) στη Λάρισα η κύρια δίκη για την τραγωδία των Τεμπών -έπειτα από την αρχική αναβολή της- με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να προσέρχεται και αυτή με τη σειρά της στον χώρο που θα πραγματοποιηθεί η δίκη. Λίγο πριν βρεθεί εντός της δικαστικής αίθουσας, η κυρία Κωνσταντοπούλου μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες, έχοντας στο πλευρό της τη Μιρέλα Ρούτσι, τη μητέρα του Ντένις που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου ξεκίνησε τις δηλώσεις της λέγοντας πως: «Σήμερα θα έπρεπε αυτοί που σκότωσαν τα παιδιά, αυτοί που η διαφθορά τους οδήγησε στον θάνατο 57 ανθρώπους να βρίσκονται με σκυμμένο το κεφάλι. Θα έπρεπε τους γονείς και τους συγγενείς να τους περιμένουν με ένα λουλούδι. «Αντί αυτού βλέπουμε εχθροπάθεια, ειρωνεία, σπίλωση. Βλέπουμε την απόλυτη κατάπτωση, ύβρη, τον απόλυτο ξεπεσμό. Στις χιλιάδες χρόνια ιστορίας της χώρας δεν έχει υπάρξει ξανά τέτοια ύβρις», συνέχισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«Δεν θα επικρατήσουν αυτοί που θέλουν την παραγραφή. Είναι αυτοί που χαρακτήρισαν πλημμελήματα τους θανάτους. Αυτοί που κράτησαν εκτός κατηγορητηρίου πολιτικά πρόσωπα. Αυτοί θέλουν την παραγραφή. Το έχουν ξανακάνει». Κλείνοντας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε πως «είμαστε εδώ για να ακυρώσουμε τα σχέδια τους και να φέρουν δικαιοσύνη».
Με εντάσεις, διαμαρτυρίες για τις συνθήκες διεξαγωγής και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκινά σήμερα, Τετάρτη, η δεύτερη ημέρα της μεγάλης δίκης για την τραγωδία των Τεμπών στο συγκρότημα «Γαιόπολις» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Λάρισα.
Η δικηγόρος οικείων των θυμάτων, Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου, μίλησε μπαίνοντας στον χώρο, εστιάζοντας στα σοβαρά προβλήματα υποδομής που, όπως υποστηρίζει, υπονομεύουν την αρχή της δημοσιότητας της δίκης.
Πηγή: pagenews.gr
Το σχόλιο σας